Deutsche Post Packet

Deutsche Post Packet Следење

Дојче Пост е германска мултинационална компанија за испорака на пакети и управување со синџирот на снабдување

позадина

Следете ги пакетите на Дојче Пост

Deutsche Post Packet

Дојче поштенската компанија (The Deutsche Post AG) е една од најголемите логистички компании ширум светот и е германска мултинационална компанија фокусирана на испорака на пакети, како и управување со синџирот на снабдување и со седиште во Бон, Германија.

Како да ги следам пакетите на Track Deutsche Post?

За да ги следите вашите пакети на Deutsche Post Packet, потребен ви е валиден број за следење на Deutsche Post Packet, на пр. LX123456789DE, ставете го вашиот број за следење на полето погоре, ако сте сигурни дека бројот за следење е 100% број за следење на Deutsche Post Packet, потоа изберете „ Deutsche Post Packet " како оператор со кликнување на копчето за оператор, во спротивно оставете го системот автоматски да го избере операторот за вас. потоа кликнете на копчето за следење, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата за следење каде што ќе добиете детални информации за вашата пратка вклучувајќи ја нејзината локација и датуми.

Броеви за следење на пакетите на Deutsche Post

Броевите за следење на пакетите на Deutsche Post имаат 13 знаци во должина, почнувајќи со буквата 2 проследена со 9 цифри проследени со 2 шифра на земја на Германија DE, на пр. LX123456789DE, LY123456789DE, RS123456789DE.

Броевите за следење на пакетите на Deutsche Post може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква / * = број /! = Број или буква)

  • LY *** *** *** DE
  • LY *** *** *** DE
  • RX *** *** *** DE
  • RS *** *** *** DE

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Deutsche Post Packet

статуси
Arrival at delivery office
Arrival at importing country
Delivered
Delivered to post office
Delivery postponed
Departed Deutsche Post Mailterminal
Departure from destination country
Departure from inward office of exchange
Departure to destination country
Held at customs
Held by customs
Item arrived at Packstation and is ready for pickup
Item arrrived at sorting center
Item handed over to Deutsche Post Return Center
Item has been forwarded
Item has left the sorting center
Item held by customs
Item in delivery
Item presented to import customs
Item ready for pickup. Please check local postal tracking website
Item received and processed
Item received at Deutsche Post Mailterminal
Item returned from import customs
Loaded at DHL distribution center
Processed at DHL parcel center
Processed at Deutsche Post Mailterminal
Processed inbound mail center
Processed outbound mail center
Received & processed at Deutsche Post Mail Terminal
Recipient was notified by courier
Return to Deutsche Post Return Center
Shipment information uploaded to Deutsche Post
The storage period has expired or the recipient's address is unknown. The item is returned to the Deutsche Post Return Center. If the sender of the consignment is unknown, the item goes to Deutsche Post Inquiry Center
Unsuccessful delivery attempt