PostNord Sweden

PostNord Sweden Следење

PostNord Sweden е шведска компанија за услуги за испорака на пошта во сопственост на државата Шведска

позадина

Следете ги пакетите PostNord од Шведска

PostNord Sweden

ПостНорд е две поштенски компании Поштен АБ и Данска, кои официјално беа споени на 24 јуни 2009 година. Името на групацијата беше променето во 2011 година од Поштен Норден во ПостНорд, шведската држава е мнозински носител на акции со 60% и преостанатиот 40% ги држи државата Данска, компанијата „ПостНорд“ има повеќе од 29.596 вработени.

Следете ги парцелите PostNord од Шведска

Еве ги чекорите за тоа како да ги следите вашите парцели од Шведска PostNord:

 1. Одете на главната страница https://www.4tracking.net или одете на врвот на оваа страница.
 2. Внесете го вашиот број за следење на Шведска PostNord на полето за следење.
 3. Кликнете на копчето "Следи".
 4. Почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Како изгледаат броевите за следење на PostNord во Шведска?

Броевите за следење на PostNord во Шведска може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** SE
 • B# *** *** *** SE
 • C# *** *** *** SE
 • E# *** *** *** SE
 • L# *** *** *** SE
 • R# *** *** *** SE
 • S# *** *** *** SE
 • U# *** *** *** SE
 • V# *** *** *** SE
 • ** *** *** *** SE
 • 81 *** *** **

Кое е очекуваното време за испорака на домашните парцели за Поштенорд Шведска?

Очекуваното време на испорака за PostNord Шведска за домашни пратки зависи од одбраната услуга како што е наведено подолу:

 • Домашна експресна пошта : нормално доставена во рок од 1-2 дена
 • Домашна регистрирана пошта : нормално се доставува во рок од 1-2 дена, во зависност од географските услови помеѓу почетната и крајната точка.
 • Економија Домашна дома : достава во рок од 3 дена.

Кое е очекуваното време на испорака за меѓународна пошта за PostNord sweden?

Еве табела за очекуваното време на испорака од Шведска до земјите на дестинација:

Дестинација земјаСервис за достававреме на испорака
САДУслуга за експресна пошта (EMS)3-4 дена
САДЕкономски стандард пошта12-15 дена
КанадаУслуга за експресна пошта (EMS)3 дена
КанадаЕкономски стандард пошта10-13 дена
Земји од ЕвропаУслуга за експресна пошта (EMS)2-6 дена
Земји од ЕвропаЕкономски стандард пошта4-15 дена
Обединето КралствоУслуга за експресна пошта (EMS)2 дена
Обединето КралствоЕкономски стандард пошта7-9 дена
Саудиска АрабијаУслуга за експресна пошта (EMS)4 дена
Саудиска АрабијаЕкономски стандард пошта11-17 дена
Обединети Арапски ЕмиратиУслуга за експресна пошта (EMS)4 дена
Обединети Арапски ЕмиратиЕкономски стандард пошта10-11 дена
ГерманијаУслуга за експресна пошта (EMS)2 дена
ГерманијаЕкономски стандард пошта7-9 дена
ТајванУслуга за експресна пошта (EMS)4 дена
ТајванЕкономски стандард пошта10-12 дена
РусијаУслуга за експресна пошта (EMS)4 дена
РусијаЕкономски стандард пошта14-19 дена
ИндијаУслуга за експресна пошта (EMS)4 дена
ИндијаЕкономски стандард пошта18-21 дена
Хонг КонгУслуга за експресна пошта (EMS)3 дена
Хонг КонгЕкономски стандард пошта9-12 дена
КинаУслуга за експресна пошта (EMS)4 дена
КинаЕкономски стандард пошта7-10 дена


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на PostNord Sweden

статуси
A letter notification has been sent to the recipient
A notification has been sent to the recipient
A text message notification has been delivered to the recipient
A text message notification has been sent to the recipient
Arrived at pick-up point, the recipient is notified
Customs clearance refused
Delayed operation
Delivery impossible, recipient unknown
Delivery was not possible. The recipient will get a notification with information on where the shipment item will be available for collection
E-mail notification has been sent to the recipient
Item has been received by rural mail carrier for delivery the next work day
Legitimerad eID
Missing, incorrect, incomplete or illegible export documentation or label
Suggested delivery time
The address is incomplete
The address is incorrect
The delivery of the shipment item is in progress
The recipients goods reception is closed today
The shipment item has an incorrect postal code
The shipment item has arrived at the country of destination
The shipment item has arrived at the distribution terminal
The shipment item has been cleared by customs
The shipment item has been consolidated
The shipment item has been delivered
The shipment item has been delivered to a service point
The shipment item has been delivered to the recipient's mailbox
The shipment item has been delivered with Power Of Attorney
The shipment item has been dropped off after latest drop-off time
The shipment item has been dropped off by sender
The shipment item has been incorrectly sorted
The shipment item has been loaded
The shipment item has been picked-up for transportation
The shipment item has been routed to a service point
The shipment item has left the country of the sender
The shipment item is being customs cleared by us
The shipment item is being held at a distribution terminal awaiting the booked delivery date, or awaiting an agreement of delivery with the recipient
The shipment item is ready for transportation
The shipment item is under transportation
The shipment item will be delivered according to arrangement with the recipient
The shipment item will be returned
The transport of the shipment item has started
The transport of the shipment item has started in the country of the sender
Unable to notify the recipient by phone. Notification will be performed in an other way
Unable to notify the recipient via SMS
Unsuccessful delivery attempt
Waiting for payment of taxes and duties
We have received a notification from your shipper that they are preparing an item for you. The tracking information will be updated when the parcel is handed over to PostNord