DB Schenker

DB Schenker Следење

DB Schenker е германска логистика и товарен транспорт компанија во сопственост на Deutsche Bahn AG и основана во декември 2007 година

позадина

Песна DB Schenker парцели

DB Schenker

DB Schenker е германска компанија за логистика и товарен транспорт во сопственост на Deutsche Bahn AG и основана во декември 2007 година, со седиште во Есен, Германија. Има 72.000 вработени распространети низ 140 земји и повеќе од 2.000 локации. DB Schenker има многу услуги како копнен транспорт, воздушен товар, океански товар, договорна логистика, водена логистика.

Како да ги следам пакетите на DB Schenker?

За следење на пакетите на DB Schenker, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „DB Schenker“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на DB Schenker?

Броевите за следење на DB Schenker имаат многу форми, а вообичаената форма има должина од 13-14 знаци, таа започнува со 3 букви проследени со 2 букви AZ или 2 броја проследени со 9 цифри, на пр. FRMPL123456789, ESBCN223344567, EDE123456789

Броевите за следење на DB Schenker може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква, * = цифра, ! = Буква или цифра)

  • EDE *** *** *** *
  • DECGN *** *** ***
  • *** *** *** *
  • *** *** *** *** *** ***
  • ### !! *** *** *** *

Колку време е потребно за DB Schenker да ги испорача вашите пакети?

На DB Schenker му требаат 3-10 дена за да ја достави вашата пратка во европските земји, може да потрае и до 30 дена во неевропските земји.