Pos Indonesia

Pos Indonesia gjurmo

Pos Indonesia është një kompani shtetërore e shërbimit postar që u themelua në 26 gusht 1746

sfond

Ndiqni dërgesat e postës indoneziane

Pos Indonesia

Pos Indonesia është një kompani shtetërore e shërbimit postar që u themelua në 26 gusht 1746 nga gjenerali GW Baron van Imhoff në Batavia, Nusantara VOC. Pos Indonesia e ka selinë në Bandung, Indonezi. Forma e njësisë ekonomike të Pos Indonesia është një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC) dhe shpesh quhet PT. Post indonezian. Indonezia Post ofron jo vetëm shërbime postare, por edhe shërbime financiare dhe me pakicë, të cilat mbështeten nga më shumë se 23,666 punonjës, më shumë se 4564 zyra postare dhe më shumë se 28,000 agjentë postarë të shpërndarë në të gjithë territorin e Indonezisë.


Unioni Postar Universal (UPU) është forumi kryesor i bashkëpunimit ndërmjet operatorëve postarë shtetërorë për të siguruar disponueshmërinë e një rrjeti universal që ofron produktet dhe shërbimet më të fundit. Pos Indonesia është pjesë e Unionit Postar Universal që nga 1 maji 1877.

Si mund t'i gjurmoj dërgesat e postës indoneziane?

Për të gjurmuar dërgesat e një poste indoneziane, vendosni numrin e përcjelljes në fushën e mësipërme, klikoni në butonin "Transportues" dhe zgjidhni "Pos Indonesia", nëse nuk jeni i sigurt se cili transportues dërgon dërgesën tuaj, atëherë lini sistemin që të zgjedhë transportuesin automatikisht në në emrin tuaj, pas kësaj klikoni në butonin "Gjurmo", më pas do të ridrejtoheni në faqen e rezultateve të gjurmimit ku do të gjeni informacion të detajuar rreth dërgesës suaj, duke përfshirë vendndodhjet dhe datat.

Si duken numrat e gjurmimit të Postës Indoneziane?

Numrat gjurmues të postës indoneziane kanë 13 karaktere të gjata dhe fillojnë me 2 shkronja A deri në Z të ndjekur nga 9 shifra të ndjekura nga kodi i shtetit indonezian me 2 shkronja "ID" p.sh. CC065505311ID, PD351669289ID, EE611839578ID.

Si mund të gjurmoj EMS Post Indonezian?

EMS është shërbimi më i shpejtë i dorëzimit që mund të ofrojë Indonezia Post, të gjithë numrat e gjurmimit të EMS fillojnë me shkronjën "E" për shembull EE658249265ID, EK008454763ID. Për të gjurmuar parcelat EMS, thjesht vendosni numrin e gjurmimit në fushën e mësipërme dhe klikoni butonin e gjurmimit dhe sistemi automatikisht do të zgjedhë transportuesin për ju dhe do t'ju tregojë rezultatet e gjurmimit.

Sa kohë i duhet Postës Indoneziane për të dorëzuar dërgesat tuaja?

Për parcelat e brendshme, Indonezia Post do të marrë 1 deri në 7 ditë për dërgimin e parcelave.

Për parcelat ndërkombëtare, Indonezia Post do të marrë 7 deri në 45 ditë për dorëzimin e parcelave. Ndonjëherë mund të zgjasë deri në 90 ditë, kjo varet nga vendndodhja e vendit të destinacionit, mënyra e transportit të përdorur dhe disa faktorë të tjerë.