Pos Indonesia

Pos Indonesia Следење

Пос Индонезија е државна компанија за поштенски услуги, основана на 26 август 1746 година

позадина

Следете ги пратките на Индонезиската пошта

Pos Indonesia

Пос Индонезија е државна компанија за поштенски услуги, основана на 26 август 1746 година од генералот ГВ Барон ван Имхоф во Батавија, Нусантара VOC. Седиштето на Pos Indonesia е во Бандунг, Индонезија. Обликот на деловен субјект на Пос Индонезија е Друштво со ограничена одговорност (ДОО) и често се нарекува PT. Индонезиски пост. Индонезиската пошта обезбедува не само поштенски услуги, туку и финансиски и малопродажни услуги, кои се поддржани од повеќе од 23.666 вработени, повеќе од 4564 пошти и повеќе од 28.000 поштенски агенти распространети низ целата територија на Индонезија.


Универзалната поштенска унија (УПУ) е главниот форум за соработка помеѓу државните поштенски оператори за да се обезбеди достапност на универзална мрежа која ги обезбедува најновите производи и услуги. Пос Индонезија е дел од Универзалната поштенска унија од 1 мај 1877 година.

Како да ги следам пратките во Индонезиската пошта?

За да следите пратки од Индонезиска пошта, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Пос Индонезија“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Индонезиската Пошта?

Броевите за следење на индонезиската пошта имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со индонезиски код на државата со 2 букви „ID“ на пр. CC065505311ID, PD351669289ID, EE611839578ID.

Како да го следам Индонезискиот пост EMS?

EMS е најбрзата услуга за испорака што може да ја обезбеди Индонезија Пошта, сите броеви за следење на EMS започнуваат со буквата „Е“, на пример EE658249265ID, EK008454763ID. За да ги следите EMS пакетите, само ставете го бројот за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење и системот автоматски ќе го избере превозникот за вас и ќе ви ги покаже резултатите од следењето.

Колку време и е потребно на Индонезиската пошта да ги достави вашите пратки?

За домашните пратки, на индонезиската пошта ќе им требаат 1 до 7 дена за да се испорачаат пратките.

За меѓународните пратки, на индонезиската пошта ќе им требаат 7 до 45 дена за да се испорачаат пратките. Понекогаш може да потрае и до 90 дена, зависи од локацијата на земјата на дестинација, користениот метод на испорака и некои други фактори.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Pos Indonesia

статуси
Arrival at Transit OE ( EMJ )
Arrival at inward OE ( EMD )
Arrival at outward OE ( EMB )
Barcode: AA123456789ID ~ Arrival at inward OE ( EMD ) ~ Product: EPacket
Barcode: AA123456789ID ~ Arrival at inward OE ( EMD ) ~ Product: Paket International
Barcode: AA123456789ID ~ Arrival at inward OE ( EMD ) ~ Product: Registered / Tercatat International
Barcode: AA123456789ID ~ Arrival at outward OE ( EMB ) ~ Product: EPacket
Barcode: AA123456789ID ~ Arrival at outward OE ( EMB ) ~ Product: Express Mail Service (EMS)
Barcode: AA123456789ID ~ Arrival at outward OE ( EMB ) ~ Product: Paket International
Barcode: AA123456789ID ~ Arrival at outward OE ( EMB ) ~ Product: Registered / Tercatat International
Barcode: AA123456789ID ~ Departure from Transit OE ( EMK ) ~ Product: Registered / Tercatat International
Barcode: AA123456789ID ~ Departure from inward OE ( EMF ) ~ Product: Paket International
Barcode: AA123456789ID ~ Departure from outward OE ( EMC ) ~ Product: EPacket
Barcode: AA123456789ID ~ Departure from outward OE ( EMC ) ~ Product: Paket International
Barcode: AA123456789ID ~ Departure from outward OE ( EMC ) ~ Product: Registered / Tercatat International
Barcode: AA123456789ID ~ Document Presentation to Customs ( EDB ) ~ Product: Registered / Tercatat International
Cetak Invoice / Arrival at Collection Point For Pick-up ( EDH )
Controllable Clearance Delay ( - )
Delivery Attempt ( EDG )
Departure from Transit OE ( EMK )
Departure from inward OE ( EMF )
Departure from outward OE ( EMC )
Document Inspection by Customs ( EME )
Document Presentation to Customs ( EDB ) ~ JAKARTA MPC
Document Presentation to Customs ( EDB ) ~ MPC Denpasar
Document Presentation to Customs ( EDB ) ~ MPCBANJARMASIN
Document Presentation to Customs ( EDB ) ~ MPCJAKARTA
Document Presentation to Customs ( EDB ) ~ MPCMEDAN
Document Presentation to Customs ( EDB ) ~ MPCSURABAYA
Export Cancelation ( EXX )
Final delivery ( EMI )
Konfirmasi / Confirmation by Customs ( EME )
No Delivery Details Expected ( EMH )
On Hold ( EMH )
Penegahan / Prohibited & restricted ( EDX )
Processed at Location ( - )
Processing document by Customs ( EME )
Released by Customs ( EDC ) ~ MPC Denpasar
Released by Customs ( EDC ) ~ MPCBANJARMASIN
Released by Customs ( EDC ) ~ MPCJAKARTA
Released by Customs ( EDC ) ~ MPCSURABAYA
Released by Customs ( EDC ) ~ Undefined