Saudi Post

Saudi Post Следење

Сауди Пошта е поштенски систем управуван од владата во Саудиска Арабија

позадина

Следете ги парцелите Сауди Пошта

Saudi Post

Сауди Пост е управуван од владата поштенски систем во Саудиска Арабија, тој обично се нарекува во Саудиска Арабија како „ал-Барид“, Сауди Пост е основана во 1926 година и има над 11.000 вработени и над 6.000 пошти и има над 11,5 милиони клиенти низ целата земја.


Сауди Пошта направи големи инвестиции во електронската и технолошката инфраструктура на поштенските операции за да го подигне квалитетот и да ги забрза услугите. Националното обраќање развиено од „Сауди Пост“ придонесе за зголемување на капацитетите за дистрибуција и испорака по пошта до локациите на клиенти и понуди извонредно решение за социјално и сервисно вмрежување во рамките на кралството. Услугите за експресна пошта беа развиени преку Услугата за експресна пошта (ЕМС) и услугите за транспорт беа развиени преку основањето на компанијата Накел.

Следење на Саудиска пошта

4TRACKING ќе ви помогне да ги пратите пратките и пратките испорачани со Сауди Пост. сè што треба да направите е да го ставите бројот за следење на Сауди Пост на горното поле и да кликнете на копчето за следење и да почекате неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Услуги за испорака на Саудиска пошта

Сауди Пост има многу услуги за испорака според потребите на клиентот и ова е список на нејзините најистакнати услуги:

 • Услуга ВАСЕЛ : е услуга за испорака на сите поштенски услуги до домови на граѓани и жители
 • Услуга amaамаи : дизајнирана специјално за бесплатно испраќање документи за прием на студентите до сите јавни универзитети.
 • Услуга Мурие : е услуга посветена на опслужување на рецензенти на министерства и владини агенции.
 • Услуга ParExpress: е специјализирана услуга од ЕМС за пратки што одат во обединетото кралство.
 • Услуга Голф Експрес: е услуга со ниска цена за парцели и се подарува на другите арапски држави во Персискиот Залив.
 • Индиска услуга „Експрес“ : Ова е услуга со висока конкурентна цена за испраќање на пратки до 30 кг во Индија.
 • Nile Express Service : е услуга за испорака за испраќање парцели во Египет и Судан.

Следење на ВАСЕЛ АЛАМИ

Можете да ги следите сите парцели што се испраќаат со услугата Сауди Пост ВАСЕЛ, преку официјалната веб-страница на Сауди Пост или преку нашата веб-страница / апликација.

WASEL ALAMI Време на испорака

За парцелата WASEL ALAMI да пристигне на дестинацијата, може да трае од 7 до 12 работни дена.

Саудиска пост експресна пошта (EMS)

Услугата Експрес пошта (ЕМС) е најефикасна и најбрза услуга што Сауди пошта им ја нуди на клиентите со капацитет да испраќаат до 30 кг по парцела по конкурентни цени, можете да испратите експресна пошта до кое било место, било локално или меѓународно.

Броеви за следење на Саудиска пошта

Броевите за следење на Сауди Пост може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** SA
 • C# *** *** *** SA
 • E# *** *** *** SA
 • H# *** *** *** SA
 • L# *** *** *** SA
 • R# *** *** *** SA
 • S# *** *** *** SA
 • U# *** *** *** SA
 • V# *** *** *** SA
 • SCB *** *** *** *** * SA
 • MALL0000 *** ***
 • GDS2446 *** *** **
 • GDS2456 *** *** **
 • TRFDR00 *** *** **
 • TRFVR00 *** *** **


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Saudi Post

статуси
إعادة البعيئة إلى المرسل
اتلفت
استلمنا بيانات شحنتك
الشحنة محجوزة
بانتظار إصدار البيان الجمركي
بانتظار المستندات من العميل
بانتظار سداد العميل للرسوم الجمركية
بانتظار قيام الجهة المصدرة للوثيقة بتسليمها لنا للتوصيل للعنوان الوطني المسجل في الطلب
تم إدراجها للنقل
تم استلام وثيقتك مركز عمليات التوزيع - جده
تم التسليم
تم الشحن
تم تسليم الشحنة، شكرا لتعاملك معنا
تم فسح الشحنة من الجمارك
توقف الاستيراد
شحنتك تحت المعاينة الجمركية
شحنتك جاهزة للاستلام 223110
شحنتك جاهزة للاستلام 223114
شحنتك جاهزة للاستلام 223116
شحنتك جاهزة للاستلام 223117
شحنتك جاهزة للاستلام إشبيليا
شحنتك جاهزة للاستلام الروابي
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - ابها
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - الرياض
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - المدينة المنورة
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - بريدة
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - جدة
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - جيزان
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - حائل
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - عرعر
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي - نجران
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي بمدينة الدمام
شحنتك جاهزة للاستلام المكتب الرئيسي بمدينة تبوك
شحنتك جاهزة للاستلام الوادي
شحنتك جاهزة للاستلام بريد المجمع الصناديق - الجروشي مول
شحنتك جاهزة للاستلام حي النور - الدمام
شحنتك جاهزة للاستلام طويق
شحنتك جاهزة للاستلام في 510100
شحنتك جاهزة للاستلام لبن
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود البريد المركزي - الباحة
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود الدوادمي
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود الزلفي
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود القبلتين - المدينة المنورة
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود مكتب الجوهرة - جدة
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود مكتب الروضة - الرياض
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود مكتب الصفا - جدة
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود مكتب النسيم2 - الرياض
شحنتك جاهزة للاستلام محطة طرود مكتب حي الاتصالات - الدمام
شحنتك جاهزة للاستلام محطة قطار المدينة المنورة
شحنتك جاهزة للاستلام محطة مكتب البريد المركزي - سكاكا الجوف
شحنتك جاهزة للاستلام محطة مكتب البريد المركزي - عرعر
شحنتك جاهزة للاستلام محطة مكتب البريد المركزي- بريدة
شحنتك في طريقها إلى - مكتب البريد المركزي - جدة
شحنتك في طريقها الى وجهتها
شحنتك في طريقها الى وجهتها - الدمام السعودية
شحنتك في طريقها الى وجهتها - الرياض السعودية
شحنتك في طريقها الى وجهتها - جدة السعودية
شحنتك في طريقها الى وجهتها - جنيف سويسرا
شحنتك في طريقها الى وجهتها - دبي
شحنتك في طريقها مكتب البريد المركزي - الدمام
شحنتك في طريقها مكتب البريد المركزي - الرياض
شحنتك في طريقها مكتب البريد المركزي - جدة
شحنتك متجهة إليك
شحنتك مصادرة من قبل الجمارك
شكرا لثقتك، تم استلام شحنتك المكتب الرئيسي - الرياض
عنوانك غير مكتمل
فى انتظار جمع المرسل اليه
فى عملية النقل
لقد اعيدت شحنتك
لقد اعيدت شحنتك الى المصدر
لم نتمكن من تسليم شحنتك اخرى, مركز توزيع النزلة - جدة
لم نتمكن من تسليم شحنتك العميل لا يرغب في الطرد
لم نتمكن من تسليم شحنتك عنوان غير صحيح, مركز توزيع البديعة - الرياض
محاولة تسليم
مع مندوب ايصال البريد
وصل إلى المرفق
وصلت إلى الوجهة النهائية للتوصيل
وصلت الى مكتب التسليم
وصلت شحنتك
وصلت شحنتك المكتب الرئيسي بمدينة الدمام