PostNord Denmark

PostNord Denmark Следење

ПостНорд Данска е компанија за услуги за достава на пошта во Данска, сопственост на државата Данска

позадина

Следете ги пакетите Данска Данска

PostNord Denmark

ПостНорд е две поштенски компании Поштен АБ и Данска, кои официјално беа споени на 24 јуни 2009 година. Името на групацијата беше променето во 2011 година од Поштен Норден во ПостНорд, шведската држава е мнозински носител на акции со 60% и преостанатиот 40% ги држи државата Данска, компанијата „ПостНорд“ има повеќе од 29.596 вработени.

Следете ги парцелите PostNord Данска

Еве ги чекорите за тоа како да ги следите пакетите од Данска Данска:

 1. Одете на главната страница https://www.4tracking.net или одете на врвот на оваа страница.
 2. Внесете го вашиот број за следење на Данска PostNord на полето за следење.
 3. Кликнете на копчето "Следи".
 4. Почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Како изгледаат броевите за следење на ДанскаNord?

Броевите за следење на Данска PostNord може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** DK
 • C# *** *** *** DK
 • E# *** *** *** DK
 • L# *** *** *** DK
 • R# *** *** *** DK
 • S# *** *** *** DK
 • U# *** *** *** DK
 • V# *** *** *** DK
 • *** *** *** ** DK
 • 000 *** *** *** *** *** **
 • 003 *** *** *** *** *** **

PostNord данска меѓународна пошта

Меѓународната пошта може да се користи за пакети кои имаат до 2 кг, за пратка насекаде во светот. Данска Данска може да ја достави парцелата директно до поштенското сандаче на примателот, исто така може да се испрати до деловни компании или поединци

PostNord, меѓународно следење пошта

Интернационална пошта може да се следи со датумот на PostNord со целосни детали за пратката. Можете да ја пратите пратката преку официјалната веб-страница на PostNord или преку нашата платформа за следење на пакетот.

Колку време е потребно за да се испорача меѓународната пошта на PostNord Данска

За меѓународно време на пристигнување по пошта, тоа зависи од локацијата на земјата на дестинација, на пример, да се испорача пакет од Данска во нордиските земји со користење на услуга за брза пошта (ЕМС), може да трае само 2-3 работни дена.

За да доставите парцела до остатокот од европските земји, може да потрае до 14 работни дена, а во остатокот од светот може да потрае и до 18 работни дена со користење на услуга за брза пошта (ЕМС).

Што ако пакетот може да се изгуби или оштети при испорака?

Во овој случај, можете да ја контактирате поддршката за Данска на PostNord на https://my.postnord.no/privat/contact, ве молиме, не контактирајте не за тоа затоа што немаме контрола врз тоа, ние само обезбедуваме информации за следење за вашата пратка, доколку имате какво било прашање, отколку тоа, слободно контактирајте не преку нашата форма за контакт.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на PostNord Denmark

статуси
A letter notification has been sent to the recipient
A text message notification has been delivered to the recipient
A text message notification has been sent to the recipient
Delayed operation
Delivery was not possible. The recipient will get a notification with information on where the shipment item will be available for collection
E-mail notification has been sent to the recipient
Electronic shipping instruction created
Force majeure
Import documents are missing. The recipient will be contacted
Legitimerad eID
Missing, incorrect, incomplete or illegible export documentation or label
Pick-up at servicepoint, selected by the receiver
Recipient not present
Suggested delivery time
The address is incorrect
The delivery of the shipment item has been delayed with one workday
The delivery of the shipment item is in progress
The recipients goods reception is closed today
The shipment item has arrived at the country of destination
The shipment item has arrived at the distribution terminal
The shipment item has been cleared by customs
The shipment item has been delivered
The shipment item has been delivered to a service point
The shipment item has been delivered to the recipient's mailbox
The shipment item has been delivered with Power Of Attorney
The shipment item has been dropped off after latest drop-off time
The shipment item has been dropped off by sender
The shipment item has been incorrectly sorted
The shipment item has been loaded
The shipment item has been picked-up for transportation
The shipment item has been routed to a service point
The shipment item has been stored
The shipment item has left the country of the sender
The shipment item is being customs cleared by us
The shipment item is being held at a distribution terminal awaiting the booked delivery date, or awaiting an agreement of delivery with the recipient
The shipment item is ready for transportation
The shipment item is under transportation
The shipment item was refused by recipient
The shipment item will be delivered according to arrangement with the recipient
The shipment item will be returned
The transport of the shipment item has started
The transport of the shipment item has started in the country of the sender
Unable to notify the recipient by phone. Notification will be performed in an other way
Unsuccessful delivery attempt
We have received a notification from your shipper that they are preparing an item for you. The tracking information will be updated when the parcel is handed over to PostNord
Your parcel has unfortunately been lost and therefore cannot be delivered. Contact the sender regarding how to proceed