Pitney Bowes

Pitney Bowes Следење

Pitney Bowes е американска логистичка компанија со седиште на 3001 летна улица, Стамфорд, Конектикат, САД

позадина

Pitney Bowes Следење на пакет следење

Pitney Bowes

Pitney Bowes е американска компанија за услуги за испорака основана од Артур Питни на 23 април 1920 година. Седиштето е на 3001 Summer Street, Стемфорд, Конектикат, САД. Питни Боус обезбедува многу услуги за е-трговија и пошта, како и услуги за испорака. Питни Боус вработуваше приближно 14.700 луѓе ширум светот и има 33 оперативни центри низ САД и дополнителни канцеларии во Хетфилд (Обединето Кралство), Њу Делхи (Индија), Токио (Јапонија) и Биелско-Биала (Полска).

Како да ги следам пакетите на Питни Боус?

За следење на пакетите на Pitney Bowes, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Carrier“ и изберете „Pitney Bowes“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Питни Боус?

Броевите за следење на Pitney Bowes имаат 20 знаци во должина, а започнуваат со UPAA проследено со друга буква AZ проследено со 15 цифри, на пр.

Броевите за следење на Питни Боус може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква, * = цифра, ! = Буква или цифра)

  • UPAA# *** *** *** *** ***
  • UPB EE0 016 !!! !!! !!! !!
  • 003 *** *** *** *** *** **
  • 420 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *

Колку време му е потребно на Питни Боус да ги испорача вашите пакети?

Pitney Bowes има услуга за брза испорака наречена „ 3-дневна* гаранција за испорака “ која го доставува вашиот пакет во САД за само 3 дена. И ако вашиот пакет не е испорачан во рок од 3 дена, можете едноставно да побарате враќање на трошоците за етикетата за испорака.

За економичните услуги, проценетото време на пристигнување ќе биде 2-7 дена, без оглед на дестинацијата и големината на пакетот.

За меѓународни испораки на пакети, Pitney Bowes ќе ја испорача вашата пратка за 7-15 дена, во зависност од тоа дали користат партнерски компании или не, како што се USPS, UPS, DHL или FedEx.