Qatar Post

Qatar Post gjurmo

Qatar Post është një kompani shtetërore e specializuar në shërbimet e dorëzimit postar në Katar

sfond

Ndiqni parcelat Q-Post

Qatar Post

Qatar Post është një kompani shtetërore e specializuar në shërbimet e shpërndarjes postare në Katar, Qatar Post gjithashtu njihet si Q-post dhe është themeluar në vitin 1950 në emër të Korporatës së Përgjithshme Postare, dhe selia e saj ndodhet në zemër të Ministria e Transportit dhe Lidhjeve që nga viti 2013. Qatar Post ofron shërbime postare vendase si dhe shërbime postare ndërkombëtare. Në 1963 Qatar Post dërgoi vetëm tre dërgime të drejtpërdrejta të postës në vendet e tjera, por tani ka më shumë se 100 dërgime të drejtpërdrejta që mbulojnë të gjithë botën. Mbi 130 kuti postimi në rrugë janë instaluar në të gjithë vendin nga të cilat mblidhet posta çdo ditë.

Ndiqni dërgesat e Katar Post

Këtu janë hapat se si të gjurmoni parcelat tuaja Qatar Post:

 1. Shkoni në faqen kryesore https://www.4tracking.net ose shkoni në krye të kësaj faqe.
 2. Vendosni numrin tuaj të ndjekjes Qatar Post në fushën e ndjekjes.
 3. Klikoni në butonin "Ndjek".
 4. Prisni disa sekonda për të marrë të gjitha informacionet, përfshirë vendndodhjet dhe datat.

Si duken numrat e ndjekjes së Qatar Post?

Numrat e ndjekjes së Qatar Post mund të përmblidhen si më poshtë:

(# = Shkronja / * = numri /! = Numri ose shkronja)

 • A# *** *** *** QA
 • C# *** *** *** QA
 • E# *** *** *** QA
 • L# *** *** *** QA
 • R# *** *** *** QA
 • S# *** *** *** QA
 • V# *** *** *** QA
 • ## *** *** *** QC

Posta Standarde Ndërkombëtare Qatar Post

Posta Standarde Ndërkombëtare Qatar Post është një zgjidhje e përballueshme për postë jo-urgjente. Dhe kjo është disa informacione në lidhje me këtë shërbim:

Kufijtë e peshës për postën standarde ndërkombëtare Qatar Post

Nëse dëshironi të dërgoni ose merrni pako duke përdorur shërbimin ndërkombëtar të postës standarde Qatar Post, pesha maksimale për parcelën tuaj është 30 kg nëse parcela do të dërgohet në vendet e gjirit, dhe në vendet e tjera pesha maksimale është e kufizuar në 20 kg për pako.

Për postat, kufiri maksimal i peshës është 1-2 kg për postë.

Koha e dorëzimit për Qatar Post International Standard Mail

Sipas faqes zyrtare të Qatar Post, koha e dorëzimit për pako dhe postë ndërkombëtare është afërsisht 15 ditë. Mund të jetë më pak, mund të jetë më shumë në varësi të vendndodhjes së vendit të destinacionit.

Qatar Post International Express (EMS)

Shërbimi i postës së shpejtë Express Katar Post është mënyra më e shpejtë për të dërguar ose marrë pako ose postë në më shumë se 190 vende dhe territore në të gjithë botën.

Kufijtë e peshës për Shërbimin e Postës Express Express Ndërkombëtare (EMS) Qatar Post

Nëse dëshironi të dërgoni ose merrni pako duke përdorur shërbimin ndërkombëtar të postës së shpejtë Express Qatar Post, pesha maksimale për parcelën tuaj është 30 kg nëse parcela do të dërgohet në vendet e gjirit, dhe në vendet e tjera pesha maksimale është e kufizuar në 20 kg për pako.

Për postat, kufiri maksimal i peshës është 1-2 kg për postë.

Koha e dorëzimit për shërbimin e postës së shpejtë Express Qatar Post International (EMS)

Sipas faqes zyrtare të Qatar Post, koha e dorëzimit të pakove ndërkombëtare dhe postës është afërsisht 7-10 ditë. Mund të jetë më pak, mund të jetë më shumë në varësi të vendndodhjes së vendit të destinacionit.


Shembuj të statuseve që kalon përcjellja e dërgesave të Qatar Post

statuset
Arrival at inward office of exchange
Arrival at outward office of exchange
Business Delivery Service
Business Delivery Service ~ null
Cancel item export
Counter Delivery Failed
Counter Delivery Failed ~ (11)Addressee cannot be located-Item returned to sender(E)
Counter Delivery Failed ~ (12)Addressee not available-Item returned to sender(E)
Counter Delivery Failed ~ (59)At addressee's request-Item returned to sender(E)
Counter Delivery Success
Counter Delivery Success ~ null
Delivery Follow-up Failed
Delivery Follow-up Failed ~ (11)Addressee cannot be located-Item disposed of according to sender's instruction(K)
Delivery Follow-up Failed ~ No Answer / Customer Not available
Delivery Follow-up Failed ~ null
Delivery Follow-up Success
Delivery Follow-up Success ~ null
Dispatched to Branch
Dispatched to Branch ~ 19386
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Al Azizya
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Al Meera - Al Shamal
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Al Shamal
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Al kharthiyat
Dispatched to Branch ~ Dispatched to AlKhor
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Customs
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Dukhan
Dispatched to Branch ~ Dispatched to GPO-Counter
Dispatched to Branch ~ Dispatched to General Post Office
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Home Delivery Section
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Khalifa Town
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Lulu Hyper Market
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Mesaieed
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Rayyan
Dispatched to Branch ~ Dispatched to Wakra
Dispatched to Branch ~ null
Driver Assigned
Final Delivery
Final Delivery ~ null
Follow-up Success
Follow-up Success ~ Al Azizya
Follow-up Success ~ Al kharthiyat
Follow-up Success ~ AlKhor