Croatia Post

Croatia Post Следење

Croatia Post е државна хрватска компанија за поштенски услуги, основана во 1999 година

позадина

Следење на пратката на Croatia Post

Croatia Post

Croatia Post е државна хрватска компанија за поштенски услуги која врши поштенски и платежни трансакции, таа е национален поштенски оператор на Република Хрватска и водечка компанија на пазарот на поштенски услуги во земјата. Компанијата е основана на 1 јануари 1999 година и со седиште на улица Јуришиќева бр. 13, Загреб, Хрватска. „Кроација пошта“ има 9.529 вработени и 1.016 пошти низ целата земја, покрај тоа што Поштата е членка на Универзалниот поштенски сојуз (УПУ).

Како да ги следам пратките на Croatia Post?

За да ги следите пратките на Croatia Post, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Croatia Post“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Croatia Post?

Броевите за следење на Croatia Post имаат 13 карактери во должина, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со шифра на државата од Хрватска со 2 букви „HR“ на пр. LC815464702HR, LA546652082HR, RA034257601HR.

Следете го Croatia Post EMS

ЕМС е најбрзата услуга за испорака што ја обезбедува Кроација Пошта. бројот за следење за EMS започнува со буквата Е проследена со друга буква проследена со 9 цифри проследени со Хрватска 2 буква код на земјата „HR“ на пр. EE015425575HR, EA302218760HR.

За следење на Croatia Post EMS, само ставете го вашиот број за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење, а потоа ќе ги добиете резултатите од следењето за вашата пратка.

Следење на пратки на Paket24

Paket24 е услуга за брза испорака што ја обезбедува Хрватска пошта и таа е единствената услуга што ја покрива целата територија на Република Хрватска. За да ги следите пакетите на Paket24, само ставете го вашиот број за следење на пратката Paket24 на поднесеното погоре и кликнете на копчето за следење за да ги добиете резултатите од следењето на вашата пратка

Колку време и е потребно на Croatia Post да ги достави вашите пратки?

За домашни пратки, на Croatia Post ќе им требаат околу 1-2 работни дена за да ги достави вашите пратки. Ова време за испорака се нуди доколку ја користите услугата за испорака на Paket24 .

За меѓународни пратки, Croatia Post ќе достави приоритетна пошта до европските земји за 3-5 дена , а стандардна пошта за 3-7 дена.

За земји кои не се во Европа, Croatia Post ќе достави приоритетна пошта за 5-12 дена , а стандардна пошта за 15-21 ден.