Thailand Post

Thailand Post Следење

Тајланд Пост е државна компанија за поштенски услуги, основана на 14 август 2003 година

позадина

Следете ги парцелите на Тајланд Пост

Thailand Post

Тајланд Пост е државна компанија за поштенски услуги, основана на 14 август 2003 година. Нејзиното седиште е во Лак Си, Бангкок, Тајланд. Тајланд Пошта има 1.284 пошти, и 3.279 пошти носители на лиценца, и 22.644 Поштенски сандачиња и повеќе од 32.804 вработени (од 31 декември 2020 година) низ целата земја. Тие испорачуваат до 2 милијарди домашни парцели годишно и до 37 милиони меѓународни парцели ширум светот. Тајланд Пост исто така испорачува стоки од AliExpress од Кина до други земји низ светот.

Како да ги следам пакетите за пошта на Тајланд?

За да следите пратки од Тајланд пошта, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Тајланд пошта“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот на во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Тајланд Пост?

Броевите за следење на поштата на Тајланд имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви [AZ] проследени со 9 цифри проследени со кодот на државата Тајланд „TH“ на пр. EE123456789TH, GC123445678TH, RS021369425TH.

Броевите за следење на Тајланд Пост може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква, * = цифра, ! = Буква или цифра)

  • A# *** *** *** TH
  • C# *** *** *** TH
  • E# *** *** *** TH
  • G# *** *** *** TH
  • K# *** *** *** TH
  • L# *** *** *** TH
  • O# *** *** *** TH
  • R# *** *** *** TH
  • S# *** *** *** TH
  • V# *** *** *** TH

Колку време е потребно за Тајланд Пошта да ги испорача вашите пакети?

За домашните пратки, на Тајланд Пошта ќе бидат потребни околу 3-14 дена за да се испорачаат, може да потрае подолго отколку што зависи од локацијата на градот на дестинацијата.

За меѓународните пратки, на Тајланд Пошта ќе бидат потребни околу 14-45 дена за да се испорачаат, може да потрае подолго отколку што зависи од локацијата на земјата на дестинација.

На меѓународните испораки секогаш им треба долго време за да се испорачаат бидејќи им треба дополнително време за обработка, на пр. царинење.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Thailand Post

статуси
Addressee advised to pick up the item due to Addressee not available at time of delivery, Unsuccessful (physical) delivery
Addressee s address being verified due to Incorrect Address, Unsuccessful (physical) delivery
Announcement available at post office, Please contact THP Contact Center 1545
Arrival at inward office of exchange
Arrival at outward office of exchange
Arrival at post office
Carded, Unsuccessful (physical) delivery
Carrier received
Closed House, Unsuccessful (physical) delivery
Customer notified due to failed delivery, Unsuccessful (physical) delivery
Departure From Outward OE
Export cancellation
Final delivery
Hand over to carrier
Import cancellation
In transit
Information sent to the country of destination for verification
Item allowed to import into the country of destination
Item arrival at collection point for pick-up (by recipient)
Item being held, addressee being notified due to Force majeure – item not delivered, Unsuccessful (physical) delivery
Item held,addressee notified due to Addressee not available at time of delivery, Unsuccessful (physical) delivery
Item held,addressee notified due to Payment of charges, Unsuccessful (physical) delivery
Item out for physical delivery
Item returned to sender due to Force majeure – item not delivered, Unsuccessful (physical) delivery
Item returned to sender due to Incorrect Address, Unsuccessful (physical) delivery
Item returned to sender due to Unclaimed, Unsuccessful (physical) delivery
No Recipient, Unsuccessful (physical) delivery
Overdue, Unsuccessful (physical) delivery
P.O. Box (Issue Notification), Unsuccessful (physical) delivery
Perform customs clearance
Return to the origin post office, Return to Sender
Scheduled delivery attempt due to Addressee not available at time of delivery, Unsuccessful (physical) delivery
Scheduled delivery attempt due to Incorrect Address, Unsuccessful (physical) delivery
Scheduled delivery attempt due to Item refused by addressee, Unsuccessful (physical) delivery
Scheduled for further delivery attempt today due to Force majeure – item not delivered, Unsuccessful (physical) delivery
Scheduled for further delivery attempt today due to Missed delivery, Unsuccessful (physical) delivery
Scheduled for further delivery attempt today due to Payment of charges, Unsuccessful (physical) delivery
Successful, Final delivery
The receptacles arrived at carrier facility at transport destination
The receptacles delivered to the destination post
The sender received the returned item, Final delivery
The transport arrived at airport