Service Points

Service Points Следење

Service Points е кинеска логистичка компанија која испорачува стоки од Кина до европските земји

позадина

Следете ги пратките со услужни точки

Service Points

Service Points, попозната под името „Fulfillant“, е реномирана логистичка компанија со потекло од Кина. Со зголемената побарувачка за кинески производи ширум светот, особено преку платформи како AliExpress, Fulfillant направи ниша специјализирајќи за транспорт на пакети првенствено до европските нации.


Основана во 2016 година, формирањето на сервисни пунктови беше навремено. Дигиталниот пазар беше во подем, при што кинеските платформи за е-трговија бележат значителен пораст на глобалниот дострел. Компанијата се појави како решение за задоволување на растечките барања за превоз меѓу Кина и прекуокеанските дестинации.

Главните дестинации

Додека Fulfillant работи на глобално ниво, неговиот примарен фокус беше на обезбедување непречена испорака до европските земји. Меѓу неговите најчести дестинации се:

  1. Германија: Со својот робустен пазар за е-трговија и зголемен апетит за кинески стоки, Германија е меѓу првите приматели на пакети испорачани преку Fulfillant.
  2. Холандија: логистички центар во Европа, Холандија служи и како дестинација и како точка за прераспределба на кинескиот извоз.
  3. Шведска: Иако географски е подалеку од Кина од некои други европски земји, растечката потрошувачка база на е-трговија во Шведска резултираше со зголемена побарувачка за сигурни логистички решенија како Fulfillant.

Партнерство со AliExpress

AliExpress, во сопственост на Alibaba Group, е една од врвните онлајн платформи за малопродажба во Кина. Со оглед на огромниот обем на трансакции и пратки кои потекнуваат од платформата секојдневно, ефикасен логистички партнер е од клучно значење. Ова е местото каде што Fulfillant остави белег. Компанијата помогна да се осигура дека европските клиенти на AliExpress ги добиваат своите пакети навремено и ефикасно.

Како да ги следите пратките со сервисни точки?

За да ги следите пратките на сервисни точки, треба да го внесете вашиот број за следење во назначеното поле и кликнете на копчето „Превозник“, а потоа изберете „Поени за услуги“. Ако не сте сигурни кој превозник се справува со вашата пратка, системот може автоматски да го избере превозникот за вас. Потоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење, каде што можете да најдете детални информации за статусот и локацијата на вашата пратка.

Како изгледаат броевите за следење на сервисни точки?

Броевите за следење на Service Points имаат 14 знаци во должина, почнувајќи со буквата 2 проследена со 12 цифри, на пр. SP123456789123, SP423456789033.

Броевите за следење на сервисните точки може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква / * = број /! = Број или буква)

  • SP 1** *** *** ***
  • SP 2** *** *** ***
  • SP 4** *** *** ***
  • SP 5** *** *** ***

Предизвици и идни перспективи

Како и секоја логистичка компанија која работи на глобално ниво, Fulfillant се соочува со предизвици. Од управување со прекугранични регулативи до обезбедување навремени испораки во услови на глобални кризи, компанијата постојано се прилагодува на променливите околности. Сепак, со тековниот пораст на е-трговијата и зајакнувањето на кинеско-европските трговски односи, иднината изгледа ветувачка за сервисните точки.

Најчесто поставувани прашања за сервисни поени (исполнет)

Што е сервисни поени (исполнет)?

Service Points, исто така познат како Fulfillant, е водечка логистичка компанија со седиште во Кина која е специјализирана за испорака на стоки на глобално ниво, со значителен фокус на европските земји.

Кога е основана компанијата?

Service Points (Fulfillant) е основана во 2016 година.

Во кои земји главно испраќаат сервисни точки?

Додека компанијата испорачува низ целиот свет, таа особено се фокусира на европските дестинации како што се Германија, Холандија и Шведска.

Како се поврзуваат сервисните точки со AliExpress?

Service Points (Fulfillant) формираше стратешко партнерство со AliExpress за да се справи со значителен дел од нивните пратки, особено оние што се упатени кон Европа.

Што треба да направам ако се соочам со проблем со мојата пратка?

Се препорачува директно да го контактирате продавачот доколку наидете на какви било проблеми со вашата пратка. Продавачот, како испраќач, има поголема веројатност да добие брз одговор и резолуција од компанијата.

Зошто е подобро да контактирате со продавачот наместо директно со компанијата?

Продавачите имаат директна врска со шпедитерската компанија бидејќи тие се оние што го иницираат процесот на испорака. Затоа, тие често имаат наменски канали за комуникација со логистичката компанија и можат да го забрзаат процесот на решавање во име на купувачот.

Колку време обично е потребно за парцелата да стигне до Европа од Кина преку сервисните точки?

Времетраењето на испораката варира во зависност од неколку фактори, како што се точната дестинација, времето на царинска обработка и избраниот начин на испорака. Најдобро е да го проверите проценетото време за испорака обезбедено од продавачот при купувањето.