Oman Post

Oman Post Следење

Оман Пост е државна компанија одговорна за обезбедување поштенски услуги во Оман

позадина

Следете ги пакетите Оман Пост

Oman Post

Оман пост е државна компанија одговорна за обезбедување поштенски услуги во Оман, од своето основање во 2005 година, Оман пост се обиде да обезбеди поинаква, квалитетна и разновидна поштенска услуга.

Следете ги парцелите Оман Пост

Еве ги чекорите за тоа како да ги следите вашите парцели Оман Пост:

 1. Одете на главната страница https://www.4tracking.net или одете на врвот на оваа страница.
 2. Внесете го вашиот број за следење на Оман Пост на полето за следење.
 3. Кликнете на копчето "Следи".
 4. Почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Како изгледаат броевите за следење на Оман Пост?

Броевите за следење на Оман Пост може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** OM
 • C# *** *** *** OM
 • E# *** *** *** OM
 • L# *** *** *** OM
 • R# *** *** *** OM
 • S# *** *** *** OM
 • U# *** *** *** OM
 • V# *** *** *** OM

Време на пристигнување на парцелата Оман Пост

Предметите треба да се достават до вратата на адресатот многу брзо. времетраењето на испораката е 24-72 часа (работни денови во земјата на дестинација) од датумот на нивно депонирање во поштата во Оман. И како што следува: Земји на ГЦЦ: во рок од 24 часа до адреса на најважниот град и 48 часа до другите градови. Земји во светот (околу 200 земји): 48-72 часа

Кои се границите на тежината за пакетот Оман Пост?

Максималната тежина на секоја парцела е 25 кг.

Услуга за брза пошта Оман Пост (ЕМС)

Оваа услуга овозможува брзо испраќање на артикли, до 30 кг. Услугата има број за следење започнува со буквата Е и може да се следи. За влезна и домашна брза пошта, клиентот ќе биде известен со СМС-порака, пратките ќе бидат вратени на изворот по 30 дена доколку не бидат примени.

Која е услугата Оман еПост?

Услугата Пошта за Оман еПост е поштенска услуга што комбинира неколку услуги од Оман Пост, што му овозможува на клиентот да прима и следи разни поштенски пратки без потреба да поседува физичко сандаче.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Oman Post

статуси
Deliver item (Inb)
Handover item to delivery agent (Inb)
Hold item at office of exchange (Inb)
Hold item at office of exchange (Otb)
Hold item at point of delivery (Inb)
Insert item into bag (Otb)
Insert item into domestic bag
Picked up by Carrier
Receive item at collection point for pick-up (Inb)
Receive item at delivery office (Inb)
Receive item at office of exchange (Inb)
Receive item at office of exchange (Otb)
Receive item at sorting centre (Inb)
Receive item from customer (Otb)
Record item customs information (Inb)
Return item from customs (Inb)
Return item from customs (Otb)
Send item abroad (EDI-received)
Send item out for physical delivery (Inb)
Send item out of sorting centre (Inb)
Send item to customs (Inb)
Send item to customs (Otb)
Send item to domestic location (Inb)
Stop item import (Inb)
Unsuccessful item delivery attempt (Inb)