Hermes Germany

Hermes Germany Следење

Хермес е логистичка компанија со седиште во Германија, основана во 1972 година во Западна Германија

позадина

Следете ги парцелите на Хермес

Hermes Germany

Хермес е германска логистичка компанија основана во 1972 година во Западна Германија, компанијата ја прошири својата мрежа за да ги покрие земји како Франција, Велика Британија, Австрија, Италија и Русија. Хермес вработува околу 15.500 луѓе ширум светот и испраќа околу 817 милиони пакети во Европа секоја година и испорака до 28 европски земји, како и Швајцарија, Лихтенштајн и Турција. Хермес, исто така, го турка својот понатамошен раст со проширувањето на инфраструктурата: Помеѓу 2011 и 2013 година, компанијата ја прошири својата германска мрежа за испорака за да вклучи 18 нови филијали и нов главен центар. Особено важно: Сите нови згради беа планирани и имплементирани во согласност со стандардите на Германскиот совет за одржлива градба (DGNB).

Како да ги следам пакетите на Хермес?

За да ги следите пакетите на Хермес, потребен ви е валиден број за следење на Хермес, на пр. H1012345678901234567, ставете го вашиот број за следење на полето погоре, ако сте сигурни дека бројот за следење е 100% број за следење на Хермес, потоа изберете „Хермес“ како превозник со кликнување на копчето за превозник , во спротивно оставете ни да го избереме операторот автоматски за вас. потоа кликнете на копчето за следење и потоа ќе бидете пренасочени на страницата за следење каде што ќе добиете детални информации за вашата пратка вклучувајќи ја нејзината локација и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Хермес?

Броевите за следење на Хермес имаат должина од 14 или 20 знаци, верзијата со 20 знаци започнува со буквата H проследена со 19 цифри. на пр. H1012345678901234567 верзијата со 14 карактери има само цифри, пр. 12345678912345

Броевите за следење на Хермес може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква / * = број /! = Број или буква)

  • *** *** *** *** **
  • H 101 *** *** *** *** *** *
  • H 102 *** *** *** *** *** *

Колку време е потребно Хермес да испорача пратка надвор од Германија?

Хермес може да го достави вашиот пакет од Германија до која било европска земја во рок од 3-7 дена, понекогаш е потребно повеќе, зависи од локацијата на округот на дестинација.