Emirates Post

Emirates Post Следење

Emirates Post е во државна сопственост и официјален оператор за пошти на Обединетите Арапски Емирати

позадина

Следете ги пратките на Емирати Пост

Emirates Post

Emirates Post е во државна сопственост и официјален оператор за пошти на Обединетите Арапски Емирати. Поштата е основана во 1947 година и е со седиште во Деира, Дубаи и обезбедува поштенски и логистички услуги околу емиратите и е подружница на „Емирати пост група“, „Емирати пост“. Со неа управуваа услугите на индиската пошта од 1909 година до независноста на Индија во 1947 година. Поштенските услуги конечно беа основани како Генерален директорат за поштенски услуги при Министерството за комуникации во 1972 година, по формирањето на Обединетите Арапски Емирати.

Следете ги парцелите Emirates Post

4TRACKING ќе ви помогне да ги пратите пратките и пакетите што се испраќаат со помош на услугата Emirates Post. сè што треба да направите е да го ставите бројот за следење на „Емирати Пост“ на горното поле и да кликнете на копчето за следење и да почекате неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Емирати Постави броеви за следење

Кога сакате да следите пакет што е испратен со Emirates Post, треба да знаете како изгледа бројот за следење на Emirates Post, нели? бројот за следење на Emirates Post започнува со 2 букви проследени со 9 броеви проследени со AE или може да бидат 21 броеви на пр. EE123456789AE, 800220112345678912345.

Емиратите пост за следење пост може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

  • A# *** *** *** AE
  • C# *** *** *** AE
  • E# *** *** *** AE
  • I# *** *** *** AE
  • L# *** *** *** AE
  • R# *** *** *** AE
  • S# *** *** *** AE
  • V# *** *** *** AE
  • 8002201 *** *** *** *** **

Може ли да ја следам меѓународната обична пошта на Emirates Post?

Emirates Post не обезбедува услуги за следење преку Интернет за меѓународна обична пошта.

Може ли да ја следам меѓународната стандардна пошта на Emirates Post?

Да, „Емирати Пост“ поддржува следење на Интернет за меѓународна стандардна пошта (регистрирана), меѓународна експресна пошта (ЕМС), пошта за меѓународна економија.

За поштата „Емирати“

Обединетите Арапски Емирати се приклучија на Универзалната поштенска унија на 30.03.1973 година. ОАЕ е избран во Советот за поштенски операции на Универзалната поштенска унија на 25-тата Светска конференција за пошти што се одржа во Доха во октомври 2012 година.


Центарот за обука „Емирати пост груп“ доби акредитација од Универзалната поштенска унија за спроведување на програми за обука на соседните поштенски установи.

Во 2006 година, Обединетите Арапски Емирати беа избрани од Универзалната поштенска унија за домаќин на својата тридневна стратешка конференција во Дубаи - што се одржа за прв пат надвор од седиштето на УПУ.

Emirates Post Group ги поддржува различните активности и иницијативи на Универзалната поштенска унија, вклучувајќи го и системот за трансфер на пари IFS, што овозможува безбеден трансфер на средства преку поштенската мрежа.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Emirates Post

статуси
""
Allotted
At Dispatcher
RTS - سُلِّمت إلى إلى Chakina Kandy Abdul Rasheed
RTS - سُلِّمت إلى إلى Nayyef Obaid Jarad Al Sadoon
Shipped to Delivery Office
الإعادة إلى المرسل
الإعفاء من التخليص الجمركي
الشحنات الواردة
الشحنات الواردةAl Barsha Post Office
الشحنات الواردةمركز التبادل أبوظبي
الشحنات الواردةمركز التوصيل - أم الرمول (دبي)
الشحنات الواردةمركز التوصيل - الشارقة (الشارقة)
الشحنات الواردةمركز التوصيل - بريد أبوظبي المركزي (أبوظبي)
الشحنات الواردةمركز التوصيل - بريد العين المركزي (العين)
الشحنات الواردةمركز التوصيل - بريد الفجيرة المركزي (الفجيرة)
الشحنات الواردةمركز التوصيل - عجمان الصناعية (عجمان)
الشحنات الواردةمركز التوصيل - نخيل راس الخيمة (راس الخيمة)
الشحنات الواردةمركزالفرز بدبي
الشحنات الواردةمكتب بريد أبوهيل
الشحنات الواردةمكتب بريد ابوظبي المركزي
الشحنات الواردةمكتب بريد البطين
الشحنات الواردةمكتب بريد الجميرا
الشحنات الواردةمكتب بريد الرحبه
الشحنات الواردةمكتب بريد الشارقة المركزي
الشحنات الواردةمكتب بريد العين المركزي
الشحنات الواردةمكتب بريد الفجيره المركزي
الشحنات الواردةمكتب بريد دبي المركزي
الشحنات الواردةمكتب بريد عجمان المركزي
الشحنات الواردةمكتب بريد مركز دبي المالي العالمي
الشحنات الواردةمكتب بريد نايف
الشحنة جاهزة للاستلام من المنفذ
الشحنة قيد المعالجة
المعالجة في الموقع
تأخر في عملية التخليص لا يمكن السيطرة عليه
تسجيل النقل
تم إنشاء السجل
تم استلام الشحنة
تم الاستلام عن طريق بريد الإمارات - الشحنة قيد المعالجة
تم التسليم - تم الاستلام من جانب علي
تم التسليم إلى [اسم المستلم] خالد
تم التسليم على الكاونتر
تم تلقي رد
تمت الجدولة للتسليم
جاهزة للاستلام من جانب العميل
حالة سجل المكالمات - تمت إعادة جدولة التسليم
حالة سجل المكالمات - يتعذر الوصول إلى العميل عبر الهاتف
خرجت الشحنة للتسليم
خرجت الشحنة للتسليم مع الساعي
سُلِّمت إلى أحمد
سُلِّمت عند المنفذ
شُحِنت إلى
شُحِنت إلى مركز التبادل أبوظبي
قيد الانتظار
قيد الانتظار - يلزم سداد مدفوعات إضافية
قيد العبور - يتم توجيه الشحنة إلى أبوظبي
قيد المعالجة - الفحص الجمركي
قيد المعالجة لأغراض التخليص الجمركي
لم تسلم لبريد الامارات بعد
محاولة تسليم غير ناجحة
محاولة تسليم غير ناجحة - العميل غير موجود
محاولة تسليم غير ناجحة - المبنى مغلق
محاولة تسليم غير ناجحة - تمت إعادة جدولة التسليم
محاولة تسليم غير ناجحة - يتعذر الوصول إلى العميل عبر الهاتف
مغادرة المنشأة
وصلت إلى
وصلت إلى مركز التبادل أبوظبي
وصلت الشحنة إلى مرفق التسليم