Bluedart

Bluedart Следење

BlueDart е индиска компанија за курирска услуга со седиште во Мумбаи, Махараштра.

позадина

Следете ги пакетите BlueDart

Bluedart

BlueDart е индиска компанија за курирска услуга со седиште во Мумбаи, Махараштра. Компанијата е основана во ноември 1983 година. Во 2002 година BlueDart стана дел од DHL Express бидејќи во него инвестираше 120 милиони евра и оттогаш стана главен акционер во компанијата. BlueDart има над 35.000 локации за испорака во Индија, BlueDart допира до најголемата и најсеопфатна логистичка мрежа ширум светот, покривајќи повеќе од 220 земји и територии.

Како да ги следам пратките на BlueDart?

За следење на пратките на BlueDart, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „BlueDart“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот во ваше име , потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на BlueDart?

Броевите за следење BlueDart имаат 11 цифри, на пр. 16008400076, 30413021586, 47086782150, 50096604780

Колку време е потребно за BlueDart да ја достави вашата пратка во Индија?

Според нашата статистика, BlueDart ќе ги испорача вашите пратки во истиот град за неколку часа до 1 ден и 1-7 дена до други градови во зависност од локацијата на градот на дестинацијата.