UkrPoshta

UkrPoshta Следење

Украинска пошта е државна компанија одговорна за услуги за поштенска достава во Украина

позадина

Следете ги пратките на Укропошта

UkrPoshta

„Украинска пошта“ или „Укрпошта“ е државна компанија одговорна за услуги за поштенска достава во Украина, основана во 1947 година и член на Универзална поштенска унија и Советска пошта, со седиште во Ул. Крешчетик 22, Киев, Украина. Украинска пошта има над 73000 вработени, вклучувајќи 32000 носачи на пошта, 13700 оператори, 2600 сортирачи, компанијата има 29 главни подружници, а во 2016 година, украински пошта испорача над 700 милиони меѓународни парцели и е водечка компанија во Украина.

Како да ги следам пакетите од украинската пошта?

4TRACKING ќе ви помогне да ги следите сите пратки и пратки од украинска пошта, се што ви треба е валиден број за следење на украински пошта, ставете го во полето горе или на главната страница, потоа кликнете на копчето „оператори“ и изберете украински пост, потоа кликнете на копче за следење за да добиете детални информации, вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на „Украински пост“?

Кога се обидувате да ги следите парцелите „Украински пост“ можеби ќе треба да знаете како изгледаат броевите за следење „Украински пост“ во оваа тема, ќе знаете сè за броевите за следење на „Украински пост“.

Броевите за следење на „Украински пост“ започнуваат со 2 карактери, проследени со 9 броеви проследени со УА на крајот, на пр. EE123456789UA или може да бидат само броеви (13 цифри) на пр. 0500091761761.


Броевите за следење на „Украински пост“ може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** UA
 • C# *** *** *** UA
 • E# *** *** *** UA
 • L# *** *** *** UA
 • P# *** *** *** UA
 • R# *** *** *** UA
 • S# *** *** *** UA
 • T# *** *** *** UA
 • U# *** *** *** UA
 • V# *** *** *** UA
 • *** *** *** *** *

Не ја добив мојата украинска пошта, што треба да направам?

Прво, проверете ги резултатите од следењето на украинската пошта и најновите информации за следење, ако вашата парцела е во транзит повеќе од 7 дена и нема информации за ажурирање, контактирајте ја службата за корисници на украински пошти за појаснување.

 1. Одете на https://www.ukrposhta.ua/ua/rozshuk-mrpv
 2. Пополнете го образецот
 3. во полето за порака, објасни го својот проблем и вклучи го бројот за следење за да можат да ја препознаат вашата парцела.
 4. Пополнете ги сите други потребни полиња
 5. кликнете на копчето испрати.

Потоа, тие ќе ве контактираат преку вашата адреса за е-пошта.

Можете да контактирате со нив преку телефонски број на 0 800 300 545

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на UkrPoshta

статуси
Acceptance completed
Accepted by destination post for processing
Accepted in Poland
Accepted in the destination country
Adopted mailing to send
Arrival K.D. DEMATON ATHINAS
Arrival for processing
Arrival in destination country
Arrived to destination country
Attempted Delivery Abroad
Awaiting for Declarative Procedures
Awaiting for declarative procedures
Brought by customs import
Can be collected at the post office
Collect for Pick Up
Completion of customs procedures
Completion of export customs clearance
Container with your item is processed at the airport
Customs Clearance
Customs Clearance Processing Complete
Customs clearance
Delivered To Binu Thomas
Departed from Singapore Hub for Transit to Overseas Destination
Departure From Outward OE
Departure for domestic network of destination country
Departure from country of origin. Your item is in transit to New Zealand
Departure from inward OE
Departure from inward office of exchange
Departure from outward OE
Departure from outward office of exchange
Departure from sender country
Departure to delivery office
Despatched to the UK
Dispatch from outward office of exchange
Dispatched to the Customs
Domestic Dispatch
E-mail notification has been sent to the recipient
End of customs clearance
Export customs clearance
Final delivery: in person
Final delivery: the sender
For dispatch abroad
Forwarded for processing
Forwarding for delivery
Forwarding to domestic delivery network
Handed over for delivery
Handed to customs
Handover to domestic sorting
Held at inward office of exchange
Import terminated
In Transit to Next Facility
International Arrival Registry was performed
International dispatch
International item has left originating country and is en route to Canada
International item mailed in originating country
International item processed in originating country
International item released from Customs for processing by Canada Post
International reception
Item awaiting customs clearance
Item forwarded to delivery post office in mail sorting centre Ljubljana
Item forwarded to new address
Item has been presented to Canada Border Services Agency for customs review
Item has been registered
Item has departed from country of origin
Item held at delivery depot
Item held by outward office of exchange
Item in process in office of exchange
Item into sorting centre
Item is in transport in country of origin
Item is on sorting
Item out for physical delivery
Item out of sorting centre
Item presented to customs
Item presented to export Customs
Item presented to import Customs
Item released by customs
Item returned from export Customs
Item returned from import Customs
Item returned to sender: Item refused by addressee
Item returned to sender: Unclaimed
Item sent to destination country
Item was released by Customs and is now with Canada Post for processing
Located at customs
Missed delivery - returned to sender
National reception
Notification has been received regarding a parcel being shipped
Package in transportation
Partito dal Centro Scambi Internazionale
Passed customs clearance
Pre-customs declaration stage
Presented to import Customs
Processed Through Facility
Processed Through Regional Facility
Processed through Facility
Processing for delivery
Processing on leaving premises
Ready For Collection By Customer
Receive item at office of exchange
Receive item from customer
Received At Counter
Received at Singapore Hub
Received by customer abroad
Received data from the form for customs clearance and tax procedure
Released from customs
Released from customs for further delivery
Return item from customs
Returned from import Customs
Returned to customs
Send item to customs
Send to Remote Customs
Sent from the collection center
Sent from the outward office of exchange
Shipped To Sharjah Central Post Office
Submittal for redirecting or returning
Submitted to the customs
The container has been received by the destination post
The customs clearance has been completed
The customs clearance in the destination country has been completed
The item has been delivered successfully
The item has been processed in the country of destination
The item is at customs
The item is at the PostNL sorting center
The item is available at the pickup point
The item is in check process by the customs and the authorities at Israel
The item is in check process by the customs and the authorities at Ukraine
The item is in transport
The item is not yet in Posti
The item is on its way to the destination country
The item is on transport to the country of destination
The item is on transport to the local sorting centre
The item is pre-advised to PostNL
The item is processed at the PostNL sorting center
The receptacle is prepared for handover to the carrier for transportation
Transmission for customs control
Unsuccessful item delivery attempt
Votre colis est en transit sur nos plateformes logistiques
We are returning your delivery to the sender
We could not deliver your post. We will try to return it to the sender
We have your post in
Will attempt delivery on next working day: in poststation
You can collect your post from
Your delivery has been received in
Your delivery has been sorted
Your delivery has left our handling partner in
Your delivery is being assessed by customs in
Your delivery is leaving customs in
Your delivery was received by An Post in
Your delivery was received in
Your post has left An Post
Your post is going to a sorting office for delivery in
Your post was accepted in