Slovakia Post

Slovakia Post Следење

Словак Пост е поштенска компанија за услуги во сопственост на Министерството за транспорт и изградба на Словачката Република

позадина

Следење на парцелата на Словачка пост

Slovakia Post

Словачка пошта е компанија за поштенски услуги во сопственост на Министерството за транспорт и градежништво на Република Словачка, основана на 1 октомври 2004 година и со седиште во Partizánska cesta 9, 974 01 Banská Bystrica, Словачка. Словачка пошта има над 1.540 пошти и повеќе од 6.797 поштенски сандачиња и повеќе од 13.887 вработени низ целата земја и е една од водечките логистички компании во Словачка.

Како да ги следам пратките на Словачка пошта?

За да ги следите пратките во Словачка пошта, потребен ви е валиден број за следење на Словачка пошта, на пр. EE123456789SK, ставете го вашиот број за следење на полето погоре, ако сте сигурни дека бројот за следење е 100% број за следење на Словачка пост, потоа изберете „Словачка пошта“ како носител со кликнување на копчето за оператор, во спротивно оставете нè да го избереме операторот автоматски за вас. потоа кликнете на копчето за следење и потоа ќе бидете пренасочени на страницата за следење каде што ќе добиете детални информации за вашата пратка вклучувајќи ја нејзината локација и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Словачка Пост?

Броевите за следење на Словачка пошта имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви (AZ) проследени со 9 цифри проследени со код на државата Словачка со 2 букви SK, на пр. LL123456789SK, EA123456789SK.

ако примите парцела од друга земја, вашиот број за следење може да биде различен, на пример, ако добиете парцела од Обединетото Кралство, вашиот број за следење може да изгледа како EE123456789GB

Колку време е потребно за Словачка пошта да ја достави вашата пратка?

Словачка пошта обично може да обезбеди испорака на домашни пратки во рок од 2-7 работни дена по датумот на објавување, понекогаш е потребно повеќе, зависи од локацијата на градот одредиште.

ако пакетите траат подолго од тоа ќе биде предизвикано од неточни или нецелосни адреси, објавување на парцелата во доцните часови од денот.

За меѓународни испораки на пакети , Словачка пошта ќе ви ги достави пратките во рок од 7-15 работни дена до европските земји.

Што можам да направам ако не сум добил пратка од Словачка пошта?

Ако сте чекале повеќе од 7 дена за вашата пратка и не сте ја добиле, јавете се во службата за корисници на Словачка Пошта за да го решите проблемот.