S.F. Express

S.F. Express Следење

SF Express е еден од водечките кинески даватели на сеопфатни услуги за експресна логистика

позадина

Следете ги пратките на SF Express

S.F. Express

SF Express, пионерски ентитет во областа на сеопфатната експресна логистика во Кина, е посветена на испорака на интегрирани и широк опсег логистички решенија за својата клиентела. Настрана од обезбедувањето висококвалитетни логистички услуги на дистрибутивниот крај, компанијата го прошири својот опсег на услуги за да вклучи процеси во предниот дел. Тие вклучуваат производство, снабдување, маркетинг и дистрибуција низ синџирот на вредност.


Користејќи ја моќта на анализата на големи податоци и технологиите за облак компјутери, SF Express ги приспособува своите услуги на потребите на клиентите, нудејќи сеопфатни логистички услуги. Тие опфаќаат управување со складиште, прогнозирање на продажбата, аналитика на големи податоци и управување со порамнување.


Основана во 1993 година во провинцијата Гуангдонг, SF Express постојано го надградуваше својот квалитет на услугата, инвестираше во најсовремени капацитети и ревносно интегрираше ИТ технологии и опрема за да го олесни автоматското работење. Компанијата оттогаш воспостави национална мрежа на филијали и сервисни мрежи кои се грижат за собирање информации, развој на пазарот и логистика и експресни услуги. Со години, SF Express остана посветена да им обезбеди на клиентите иновативни искуства во услугите и да им помогне да постигнат успех. На 24 февруари 2017 година, SF Express означи значајна пресвртница во својата траекторија на раст со тоа што беше официјално котирана на берзата во Шенжен, најавувајќи ново поглавје во нејзиниот развој.


Седиштето на компанијата е стратешки лоцирано во Шенжен, Гуангдонг, Кина, делувајќи како канал за глобалниот пазар. SF Express изгради огромна мрежа што се протега на копното на Кина и се протега на глобално ниво. Услугите на компанијата вклучуваат меѓународна експресна испорака, логистика, складирање и решенија за управување со синџирот на снабдување, надополнети со низа услуги со додадена вредност.

Како функционира SF Express следењето на пратката?

SF Express обезбедува удобна алатка за следење преку Интернет на својата веб-страница. За следење на пратката, клиентите треба да го внесат бројот за следење (познат и како број на товарна сметка) поврзан со нивната пратка. Овој уникатен идентификатор обично се состои од 12 до 17 азбучни знаци.

Откако ќе го внесат бројот за следење, клиентите можат да гледаат ажурирања во реално време за статусот на нивната пратка. Ова вклучува информации како што се моменталната локација на пратката, нејзината историја на транзит и проценетиот датум на испорака.

Како да ги следам пратките на SF Express?

За следење на пратките на SF Express, внесете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „SF Express“ Ако не сте сигурни кој превозник ракува со вашата пратка, дозволете системот автоматски да го избере превозникот на вашата во име. После тоа, кликнете на копчето „Следи“ и ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење. Овде ќе најдете детални информации за вашата пратка, вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледа SF Express Tracking број?

Броевите за следење на SF Express обично се состојат од 12 до 17 азбучни знаци. Алтернативно, тие може да започнуваат со префиксот „SF“ проследен со 13 цифри. Друг можен формат е низа која започнува со два знака, проследена со девет цифри, а потоа завршува со два дополнителни знаци. Овие форми на броеви за следење може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква / * = број /! = Број или буква)

  • *** *** *** ***
  • *** *** *** *** *** **
  • ## *** *** *** ##
  • SF *** *** *** *** *

Колку време е потребно за SF Express да ги испорача вашите пратки?

Времето на испорака со SF Express може да варира во зависност од избраната услуга и потеклото и дестинацијата на пратката. Домашните испораки во Кина обично траат 1-2 дена, додека меѓународните пратки може да траат од 3 до 7 работни дена до 30 дена. Сепак, ова се проценки и вистинските времиња на испорака може да се разликуваат.

Најчесто поставувани прашања за SF Express

Што е SF Express?

SF Express е добро познат давател на курирски и логистички услуги со седиште во Кина. Тој нуди широк спектар на услуги, вклучувајќи домашна и меѓународна брза испорака, шпедиција, решенија за складирање и управување со синџирот на снабдување.

Каде е седиштето на SF Express?

Седиштето на SF Express се наоѓа во Шенжен, провинцијата Гуангдонг, Кина.

Како изгледа типичен број за следење на SF Express?

Типичен број за следење SF Express се состои од 12 до 17 азбучни знаци, на пример, 123 456 789 012.

Колку време е потребно за испорака на пратката со SF Express?

Времето на испорака зависи од потеклото и дестинацијата на пратката, како и од избраниот тип на услуга. Може да добиете проценето време за испорака со контактирање на службата за корисници на SF Express или проверка на интернет користејќи го вашиот број за следење.

Што треба да направам ако ми доцни пратката?

Ако вашата пратка е одложена, препорачливо е да ја следите пратката користејќи го дадениот број за следење за да го проверите нејзиниот моментален статус. Ако има дополнителни проблеми или нема ажурирања, контактирајте со службата за корисници на SF Express за помош.

Може ли да ја сменам адресата за испорака на мојата пратка?

Во некои случаи, можеби ќе можете да ја промените адресата за испорака со контактирање на службата за корисници на SF Express. Препорачливо е да го направите ова што е можно порано за да спречите какво било одложување или дополнителни трошоци.

Што треба да направам ако мојата пратка е оштетена или изгубена?

Ако вашата пратка е оштетена или изгубена, веднаш пријавете го проблемот во службата за корисници на SF Express. Тие ќе ве водат низ процесот на побарувања.

Како можам да контактирам со SF Express?

Можете да контактирате со SF Express преку нивната официјална веб-страница или со повикување на телефонската линија за услуги на клиентите. Тие исто така нудат разговор во живо и поддршка за е-пошта.

Дали SF Express нуди меѓународни услуги за испорака?

Да, SF Express нуди меѓународни превозни услуги во многу земји ширум светот.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на S.F. Express

статуси
Affected by operation service adjusted during local public holiday from 07th/Apr to 09th/Apr. Your parcel is expected to be delayed for a certain time. Please wait patiently
Affected by operation service adjusted during local public holiday from 08th/Apr to 10th/Apr. Your parcel is expected to be delayed for a certain time. Please wait patiently
Affected by operation service adjusted during local public holiday from 14th/Apr to 16th/Apr. Your parcel is expected to be delayed for a certain time. Please wait patiently
Affected by operation service adjusted during local public holiday from 22-Mar to 23-Mar. Your parcel is expected to be delayed for a certain time. Please wait patiently
As the shipment is delivered to a warehouse, additional working days are needed for delivery. Please wait in patience
As the shipment is not for industrial or commercial use, additional working days are needed for delivery. Please wait in patience
Being arranged
Collected by SF CVS
Customer already cancelled the shipment
Customer hasn't pay off related fees. We will follow up
Customer requests temporary detention, please wait patiently
Customs clearance completed
Customs clearance completed, waiting for the customer to pay taxes, please wait patiently
Customs clearance has been completed, waiting for customers to pay taxes, please wait patiently
Customs clearance materials need to be supplemented, we are working to obtain information
Customs requires inspection, please wait patiently
Delivered (Front Door,)(Total number of pieces:1 piece(s))
Delivered (,)
Delivered (,)(Total quantity of package :1 piece(s))
Delivered (,)(Total quantity of package :3 piece(s))
Delivered (,)(Total quantity of package :4 piece(s))
Delivered (,DOCK)(Total number of pieces:1 piece(s))
Delivered (,Kate)(Total quantity of package :1 piece(s))
Delivered (,NASER)(Total number of pieces:1 piece(s))
Delivered (,OK.)(Total quantity of package :1 piece(s))
Delivered (,SAMI MOHAMED)(Total number of pieces:1 piece(s))
Delivered successfully by Star Housekeeper
Delivered to SF CVS
Delivered. Thank you for using SF Express. Looking forward to serving you again(Total quantity of package :1 piece(s))
Delivery failed (as the customer did not pay related fees), pending for further handling
Delivery failed (as the receiver could not be reached). Delivery to be rescheduled
Delivery failed (as the receiver did not pay related fees), pending for further handling
Delivery failed (as the receiver was not at home/in the company)
Delivery failed (as the receiver was not available due to weekends or holidays), delivery to be rescheduled on weekdays
Delivery failed (as the receiver's address was incorrect or the receiver had moved out), pending for verification before delivery again
Delivery failed (as the receiver's address was unknown), pending for verification before delivery again
Delivery failed (as the shipment is to be redirected to a new address as requested by customer), pending for redirection
Delivery failed (due to rejection by receiver), pending for further handling
Delivery in progress
Delivery may be delayed due to the traffic. Please wait in patience
Delivery may be delayed due to the weather. Please wait in patience
Departed