Orange Connex

Orange Connex Следење

Orange Connex% 28 SpeedPAK% 29 е кинеска логистичка компанија која обезбедува услуги за брза испорака за е-трговија

позадина

Следете ги пакетите Orange Connex - SpeedPAK

Orange Connex

Orange Connex (SpeedPAK) е кинеска логистичка компанија која обезбедува услуги за брза испорака за е-трговија.

Портокал Конекс е заедничко вложување помеѓу лидерот во кинески инвестиции во приватен капитал, CITI CPE и пионер на глобалната платформа за е-трговија, eBay Оттука, поддржувајќи ја нашата кауза со огромна количина на ресурси и долгогодишно успешно искуство во индустријата. Со нашата збогатена позадина и силна основа, нашиот производ има за цел да ги редефинира искуствата на нашите корисници преку брзината, стабилноста, транспарентноста, оптимизацијата на трошоците и одржливоста.

Оранж Конекс има канцеларии за пикап во 26 провинции и 185 градови во Кина (Почнувајќи од 1 пакет, без надомест за услуги).

Следете ги парцелите SpeedPAK

Orange Connex исто така познат како SpeedPAK и за да ги следите неговите парцели потребен ви е само валиден број за следење на Orange Connex (SpeedPAK) сличен на ES10012341351300001010001D0N, ставете го вашиот број за следење во горното поле за следење и кликнете на копчето "Следи", тогаш ќе бидете пренасочени на страница со сите информации за вашата парцела, вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на SpeedPAK?

Кога се обидувате да ги следите парцелите Orange Connex (SpeedPAK), треба да знаете како изгледаат броевите за следење SpeedPAK, нели? на оваа страница ќе знаете сè за броевите за следење на SpeedPAK.

Прво, броевите за следење SpeedPAK имаат вкупно 28 карактери, започнува со 2 букви проследени со 23 броја проследени со 3 случајни знаци, на пр. ES10012349351300001010000000D0N


Броевите за следење на портокал Конекс (SpeedPAK) може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

  • ES *** *** *** *** * ## *** *** ** # * #
  • EE *** *** *** *** * ## *** *** ** # * #

Како што гледате, бројот за следење започнува со ES или EE

  1. „ЕЕ“ за економска услуга СпидПАК
  2. „ES“ за стандардната услуга SpeedPAK

Колку време трае СПДПАК за да го достави пакетот?

SpeedPAK спомена на официјалната веб-страница дека времето за испорака на стандардна услуга е 8-12 работни дена и 10-15 работни дена за економска услуга.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Orange Connex

статуси
"""TRANSFERRED TO LOCAL CARRIER """
ACCEPTANCE AT DESTINATION
ARRIVAL Distribution Center
Accepted at USPS Destination Sort Facility
Arrival Distribution Center
Arrived Distribution Center
Attempt delivery
CONSOLIDATED
Collected by Evri-Collected by Evri
Courier Received-Courier Received
Customs Clearance-London Heathrow
Customs Clearance-One World Express LGG Hub
Customs Clearance-Transit Hub
DEPARTURE TO COUNTRY OF DESTINATION
Delivered
Delivered at DDU
Delivered to Agent
Delivered to Local Facility
Depart from the Bonded Warehouse
Departed from Local Facility
Destination Package Scan
Destination Post Station Scan
Dispatched-Item handed over to Postal Operator
Dispatched-One World Express LGG Hub
Dispatched-Transit Hub
Entrance in Hub-Entrance in Hub
Export Customs Declaration Completed
FAILED TO ATTEMPT DELIVERY
Final delivery
GOODS ARRIVED AT FRANCE AIRPORT, UNDER CLEARANCE PROCESS
HANDEDOVER TO LAST MILE CARRIER
Hub Receipt via Container-Hub Receipt via Container
IMPORT CUSTOMS CLEARED
IMPORTED
IN TRANSIT
Import Customs Clearance Completed
Inbound sorted as Business-Small Parcel
Insufficient Address
Item is cleared by customs
Mailbag Scanned
Not delivered New delivery date arranged
Not delivered Space limitation delivery vehicle
Not delivered incorrect address
Notified Warehouse to Ship
OUT FOR DELIVERY
Order Canceled
Other errors
Out For Delivery
Out for Delivery
Out for delivery
Out for delivery normal
PARCEL IS HANDLED
Package Departed
Package Processed in Facility
Package Received (Customer Service Email: CS[email protected])
Package Returned to Shipper
Package delivered by post office
Package in Transit
Package out for post office delivery
Package picked-up by agent at post office
Package processed by post office
Package transferred to post office
Parcel cleared
Parcel has arrived at destination country
Parcel in Warehouse normal
Post receiving scan
RECEIVED AT STATION
Ready for pickup
Received by the post office
Receiving Scan at Destination DC
Refused to accept
Released From Import Customs
Returned to Destination Facility
Returned to shipper normal
Scanned-One World Express LGG Hub
Scanned-Scanned At Dispatch Hub
Scanned-Transit Hub
Shipment Data Received
Shipment Received; Package Acceptance Pending
Sorted to delivery point (after Customs)
The parcel arrives at the mail service-The parcel arrives at the mail service
The parcel could not be delivered as the recipient refused acceptance
The parcel has been delivered
The parcel has reached the parcel center
The parcel is expected to be delivered during the day
The parcel was handed over to GLS
The shipment has been processed in the parcel center of origin
The shipment have arrived at the warehouse
YOUR PARCEL HAS BEEN POSTED IN A POSTAL LOCATION
YOUR PARCEL IS BEING DELIVERED TO A PICK-UP LOCATION
YOUR SHIPMENT HAS ARRIVED AT THE POSTAL OPERATOR OF THE COUNTRY OF DESTINATION AND WILL BE DELIVERED IN THE COMING DAYS
delivery to local courier
dispatched-One World Express LGG Hub
dispatched-Transit Hub
out for delivery
outbound shipment - received at depot
parcel sorted at sorting center
return shipment - sorted in hub
return to sender - consignee didn't pick up the parcel within storage time
returned to sender- no pick up at parcelshop
scanned-One World Express LGG Hub