Belpost

Belpost Следење

Белорусија Пошта% 28Белпост% 29 е национална поштенска услуга на Белорусија и е основана во септември 1995 година

позадина

Следете ја Белорусија Пошта% 28Belpost% 29 парцели

Belpost

Белорусија пошта (Белпост) е национална поштенска служба на Белорусија и е основана во септември 1995 година. Белорусија пошта е член на Универзалната поштенска унија од 13 мај 1947 година. Нејзиното седиште е на независност Авенија 10, Минск, Белорусија, одржување на Белпост водечка позиција на пазарот на поштенски услуги на Република Белорусија и постигнување високо ниво на квалитет на услугата и ефикасност на управувањето со претпријатието.

Следете ги парцелите со belpost

4TRACKING е веб-апликација што може да ви помогне да ги пратите вашите парцели што се испраќаат со помош на услугата belpost. Сè што треба да ги пратите вашите парцели е број за следење на belpost, ставете го бројот за следење на belpost на горното поле за следење и кликнете на копчето за следење, почекајте неколку секунди до добивате детални информации за вашата пратка, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Но, можеби ќе сакате да прашате како изгледаат броевите за следење на belpost? нели

Броеви за следење на Belpost

броевите за следење на belpost содржат вкупно 13 карактери, започнува со 2 букви проследени со 9 броја проследени со BY на крајот, пр. EE123456789BY, LE123456789BY.

Броевите за следење на Белорусија пошта (Белпост) може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** BY
 • B# *** *** *** BY
 • C# *** *** *** BY
 • E# *** *** *** BY
 • H# *** *** *** BY
 • L# *** *** *** BY
 • P# *** *** *** BY
 • R# *** *** *** BY
 • S# *** *** *** BY
 • U# *** *** *** BY
 • V# *** *** *** BY

Следете ги пакетите од Кина до Белорусија

Бидејќи кинеските продавници стануваат популарни како Aliexpress, GearBest, Banggood, Wish и Joom, луѓето од република Белорусија купуваат од тие продавници, а повеќето од продавниците ги даваат броевите за следење и повеќето купувачи кои не знаат што да прават или каде да ги следат нивните пакети. Ние сме тука за да ви помогнеме да ги следите пакетите за chinses, како додаток на тоа, ги поддржуваме повеќето кинески логистички компании за да можеме да покриеме секаков вид броеви за следење и да ги добиеме резултатите од следењето до вас. сега што да правам? одговорот е едноставен, ставете го бројот за следење на горното поле и започнете да ги пратите вашите пакети.

Следете ги пакетите EMS за belpost

Услугата за брза пошта Belpost (EMS) е најбрзата услуга за испорака што Belpost може да ја понуди и е скапа во споредба со другите услуги за испорака, оваа услуга е најдобра за итни пратки што треба да се испорачаат брзо. Сите парцели што се испратени со користење на услугата ЕМС може да се следат преку официјалната веб-страница на Белорусија преку нашата услуга за следење на пакети, вообичаено бројот на СЛЕДЕЕ на пакетите ЕМС започнува со буквата Е проследена со и други знаци проследени со 9 броеви проследени со белоруска земја код ОД EE123456788BY.

Колку време трае Белпост за да ги испорача моите пакети?

Како што споменавме погоре, најбрзата услуга за испорака што може да ја понуди belpost е услугата за брза пошта (EMS) и тој ќе биде доставен брз од стандардната услуга за испорака. ЕМС ќе биде доставена во рок од 5-10 работни дена, додека меѓународната пошта ќе биде доставена во рок од 15-30 работни дена и 45-60 дена во некои случаи.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Belpost

статуси
!!!Адрес пункта доставки изменен!!!
!!!Введенные данные сохранены!!!
!!!Данные уточнены, отправление принято в обработку!!!
Вручено
Вручено отправителю
Для передачи в таможню необходимо уточнить данные
Завершение таможенного контроля
Направлено из страны по назначению
Направлено по назначению
Отправлено
Подготовлено для возврата
Подготовлено для проведения таможенного контроля
Получено
Попытка доставки
Поступило в обработку
Поступило в учреждение доставки
Принято
Принято в обработку в учреждении международного почтового обмена
Принято от отправителя