Azerbaijan Post

Azerbaijan Post Следење

Азербејџан пошта е главен оператор на поштенски услуги во Азербејџан во сопственост на Министерството за комуникации

позадина

Следење на пратки од Азербејџан пошта

Azerbaijan Post

Азербејџан Пост е главен оператор на поштенски услуги во Азербејџан во сопственост на Министерството за комуникации, основан на 29 септември 1999 година и со седиште во Баку, Азербејџан. Азербејџан Пост стана национален поштенски оператор во 2004 година и ја покрива целата територија на Азербејџан, исто така има повеќе од 1513 пошти, 144 поштенски агенции, 74 поштенски канцеларии, 7 центри за повици и 3 подружници, тие исто така користат 195 комбиња за испорака за транспорт. парцели и пошта. За меѓународни пратки, тие поддржуваат испорака на пакети во 60 земји ширум светот.

Како да ги следам пратките во Азербејџан пошта?

За да ги следите пратките на Азербејџанската пошта, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Азербејџанска пошта“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот на во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Азербејџан Пост?

Броевите за следење на Азербејџан Пост имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со шифра на државата со 2 букви од Азербејџан „AZ“ на пр. UY971482414AZ, CP536537175AZ, RR968318431AZ.

Следете ги пратките во Азербејџан Пошта EMS

Азербејџан пошта EMS (Услуга за експресна пошта) е најбрзата услуга за испорака што ја обезбедува Азербејџан Пошта. бројот за следење за EMS започнува со буквата Е проследена со друга буква проследена со 9 цифри проследени со шифра на државата со 2 букви од Азербејџан „AZ“ на пр. EE123456789AZ, EA352468541AZ.

За да ги следите пакетите Азербејџан Пост EMS, само ставете го вашиот број за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење, а потоа ќе добиете резултати од следење за вашата пратка.

Азербејџан Пост ЕМС ви овозможува да испраќате меѓународни пакети во повеќе од 220 земји низ светот за пакети со тежина до 30 кг.

Колку време и е потребно на Азербејџанската пошта да ги достави вашите пратки?

За домашни пратки, на Азербејџанската пошта ќе им требаат околу 1-7 работни дена за да ги достави вашите пратки.

За меѓународни пратки на Азербејџанската пошта ќе бидат потребни околу 7-45 дена за да ги достави вашите пратки, времето на испорака зависи од локацијата на земјата на дестинација, на пример, ако испраќате пакети од Азербејџан во азиските земји, тие ќе бидат испорачани побрзо отколку ако ги испратите во Америка. земји.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Azerbaijan Post

статуси
Arrival at delivery office
Arrival at inward office of exchange
Arrival at outward office of exchange
Arrival at post office
Arrival office of exchange
Departure from inward office of exchange
Departure from outward office of exchange
Final delivery G**** ****
Held by customs 21
Held by customs 73
Held by customs Awaiting presentation to customs commissioner
Held by customs CN 22/23 missing
Held by customs High-value goods - Official Customs declaration required
Held by customs Item handed over to customs authority for Final delivery G**** ****
Import terminated
Item arrival at collection point for pick-up (by recipient)
Item held at outward office of exchange
Item into sorting centre
Item out for physical delivery
Item presented to import customs
Item returned from customs (import)
Posting at origin office
Unsuccessful delivery 30 Attempted delivery today
Unsuccessful delivery Addressee not at address indicated; addressee's office close Attempted delivery today
Unsuccessful delivery Addressee not at address indicated; addressee's office close Item being held, addressee being notified
Unsuccessful delivery Addressee not at address indicated; addressee's office close Will attempt delivery on next working day
Unsuccessful delivery Missed Delivery Item being held, addressee being notified