Asendia USA

Asendia USA Следење

Асендија САД е дел од Асендија Менаџмент САС, која е заедничка поштенска компанија помеѓу Ла Поште и Швајцарската пошта

позадина

Следете ги парцелите на Асендија во САД

Asendia USA

Asendia USA е дел од Asendia Management SAS, која е заедничка поштенска компанија помеѓу La Poste и Swiss Post и ја покрива целата меѓународна пошта, вклучувајќи испраќање и испорака на пошта и мали стоки. Asendia USA е основана во 2012 година и има комбинирана експертиза од над 1.500 вработени низ 4 континенти како Северна Америка, Европа, Азија и Океанија.

Како да ги следам пакетите на Asendia USA?

За да следите парцели на Asendia USA, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Asendia USA“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како да ги следам броевите за следење на ESUS eBay?

Броевите за следење на ESUS eBay имаат 12 знаци, почнуваат со 4 букви „ESUS“ проследени со 8 цифри, на пр. ESUS12345678. Можете да ги следите броевите за следење на ESUS eBay следејќи ги чекорите споменати погоре.

Како изгледаат броевите за следење на Asendia USA?

Броевите за следење на Asendia USA имаат многу различни форми и ова се вообичаените форми: ESUS12345678, LF123456789FR, F123456789987, UY123456789CH

Колку време е потребно за Asendia USA да ги испорача вашите пакети?

Asendia USA ќе испорача меѓународни пакети во рок од 6-21 ден.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Asendia USA

статуси
ARRIVED IN COUNTRY
Accepted at USPS Origin Facility
Accepted at USPS Regional Facility
Accepted at USPS Regional Origin Facility
Added to Master
Addressee not available - Scheduled for another delivery attempt today
Addressee not available - Will attempt delivery on next working day
Airline flight delay
Airline transit delay
Arrival at Post Office
Arrived
Arrived Shipping Partner Facility, USPS Awaiting Item
Arrived at Destination Country
Arrived at Facility
Arrived at Post Office
Arrived at Regional Facility
Arrived at USPS Facility
Arrived at USPS Origin Facility
Arrived at USPS Regional Destination Facility
Arrived at USPS Regional Facility
Arrived at USPS Regional Origin Facility
Arrived at delivery centre
Arrived at destination
Arrived at transit facility
Attempted Delivery - Item being held, addressee being notified
Attempted Delivery - Item forwarded / redirected
Attempted Delivery Abroad
Available at pick-up point
Available for Pickup
Awaiting Collection At Local Depot
CUSTOMS ENTRY
Collect for Pick Up
Customer Data Received
Customer information manifested
Customer information received
Customs Clearance
Customs Clearance Processing Complete
Customs Cleared
Customs data sent
Customs released
Customs retention or investigation
DELAYED
DUTIES PAYMENT CONFIRMED
Delivered
Delivered, Individual Picked Up at Postal Facility
Delivered, Left with Individual
Delivery Attempt Notice Left
Delivery attempt (addressee absent)
Delivery attempt (addressee unknown)
Delivery attempt (incorrect address)
Delivery failed
Departed
Departed Asendia facility
Departed Facility
Departed Post Office
Departed Shipping Partner Facility, USPS Awaiting Item
Departed USPS Facility
Departed USPS Origin Facility
Departed USPS Regional Destination Facility
Departed USPS Regional Facility
Departed USPS Regional Origin Facility
Departure transit facility
Dispatched / En route to Canada
Dispatched by Asendia USA
Dispatched by US Carrier
Electronic notification received
Flight Departed
Foreign Receipt
HOLD FOR CUSTOMS INSPECTION
HOLD FOR DUTIES PAYMENT
Handled by local carrier
Held in Customs
In Transit
In Transit To Delivery Destination
In Transit to Next Facility
In Transit, Arriving Late
In Transit, Arriving On Time
In customs authorities
Label created
Mail Consigned
Mail Preparation
Out customs authorities
Out customs authorities. Taxes already paid
Out customs authorities. Taxes to be paid
Out for Delivery
Out for delivery
PROHIBITED ITEM
Parcel Arrived at Destination Country
Parcel Scanned at Origin Hub
Parcel arrived in destination country
Parcel collected by carrier
Parcel delivered - collected from pick up location
Parcel departed origin country
Parcel out for final mile carrier delivery
Parcel processed at origin facility
Payment of charges - Item being held, addressee being notified
Picked Up- in Transit to Sort Facility
Pre-Shipment Info Sent to USPS
Pre-Shipment Info Sent to USPS, USPS Awaiting Item
Process incident or held by carrier
Processed Through Facility
Processed Through Regional Facility
Processed Through USPS Regional Facility
Processed by Asendia USA
Processed by US Carrier
Processed through Facility
RECEIVED
Received by US Carrier
Received cross-dock
Returned (Refused item)
SHIPPED
Sending cancelled
Shipment Dispatched by US Carrier
Shipment Information Received
Shipment Processed
Shipment Received, Package Acceptance Pending
Shipping Label Created, USPS Awaiting Item
Sorted by Asendia USA
Sorted by US Carrier
Sorting in hub
TAX ID COLLECTED
Taxes and duties paid online
Transport to delivery centre
Transport to destination
USPS expects item for mailing (SSK)
USPS in possession of item
USPS picked up item