Omniva

Omniva Следење

Омнива или Естонски пост (Еести пост) е најголемата компанија за поштенски услуги во Естонија

позадина

Следете ги пакетите за омнива

Omniva

Омнива или Естонска пошта (Eesti Post) е најголемата компанија за поштенски услуги во Естонија. Omniva е во целосна сопственост на естонската држава. Од јуни 2014 година, Omniva ги консолидираше повеќето од своите услуги во Естонија и во странство под брендот Omniva. Omniva е основана во 1638 година и е седиште во Талин, Естонија. Од ноември 2021 година, Омнива имаше 265 пошти, од кои 187 беа лоцирани во рурални области.

Како да ги следам пакетите на Omniva?

За следење на пакетите на Omniva (Естонска пошта), ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Omniva“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот да го избере превозникот автоматски во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Omniva?

Броевите за следење на Omniva имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви [AZ] проследени со 9 цифри проследени со кодот на државата Естонија „EE“ на пр. CE123456789EE, LA123445678EE, RR021369425EE.

Броевите за следење на Omniva може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква, * = цифра, ! = Буква или цифра)

  • C# *** *** *** EE
  • E# *** *** *** EE
  • L# *** *** *** EE
  • P# *** *** *** EE
  • R# *** *** *** EE
  • S# *** *** *** EE
  • U# *** *** *** EE

Колку време е потребно за Omniva да ги испорача вашите пакети?

За домашните пакети, на Omniva ќе и бидат потребни околу 1-7 работни дена за да ги достави вашите пратки, освен во недела. може да потрае подолго од тоа зависи од локацијата на градот на дестинацијата.

За меѓународните пакети, на Omniva ќе и требаат околу 7-45 дена за да ги достави вашите пакети, за европските земји може да потрае 3-15 работни дена дена, може да потрае подолго од тоа и зависи од локацијата на земјата на дестинација.

На меѓународните испораки секогаш им треба долго време за да се испорачаат бидејќи им треба дополнително време за обработка, на пр. царинење.