Kyrgyzstan Post

Kyrgyzstan Post Следење

Kyrgyzstan Post е главен оператор на поштенски услуги во Киргистан во сопственост на Државната агенција за комуникации на Владата на Република Киргистан

позадина

Следете ги пратките во Киргистан Пошта

Kyrgyzstan Post

Kyrgyzstan Post е главен оператор на поштенски услуги во Киргистан во сопственост на Државната агенција за комуникации на Владата на Република Киргистан, основана на 16 март 2012 година и е со седиште во Бишкек, Киргистан. Kyrgyzstan Post обезбедува широк опсег на поштенски услуги за поединци и компании за е-трговија, како што се услугата за брза пошта (EMS) и Универзалните поштенски услуги. Киргистанската пошта, исто така, се приклучи на Универзалната поштенска унија (UPU) за да ги организира и подобри поштенските услуги ширум светот и да обезбеди меѓународна соработка во оваа област.

Како да ги следам пратките во Киргистан Пошта?

За да ги следите пратките на Kyrgyzstan Post, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Kyrgyzstan Post“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Киргистан Пост?

Броевите за следење на постот во Киргистан имаат должина од 13 знаци, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со шифра на државата од 2 букви Киргистан „KG“, на пр. RR564411320KG, CP114537562KG, LX062140963KG.

Следете ги пратките во Киргистан Пост EMS

Kyrgyzstan Post EMS (Express Mail Service) е најбрзата услуга за испорака што ја обезбедува Kyrgyzstan Post. бројот за следење за EMS започнува со буквата Е проследена со друга буква проследена со 9 цифри проследени со шифра на државата од 2 букви Киргистан „KG“, на пр. EE012345678KG, EA485467211KG.

За да ги следите пакетите на Kyrgyzstan Post EMS, само ставете го вашиот број за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење, а потоа ќе добиете резултати од следење за вашата пратка.

Kyrgyzstan Post EMS ви овозможува да испраќате меѓународни пакети во повеќе од 220 земји ширум светот за пакети со тежина до 30 кг.

Следете ги пратките на „Киргистанска експресна пошта“.

Kyrgyz Express Post е услуга за брза испорака понудена од Kyrgyzstan Post за испорака на домашни пратки низ територијата на Киргистан. пратката.

Колку време е потребно за Kyrgyzstan Post да ги достави вашите пратки?

За домашни пратки, на Kyrgyzstan Post ќе им требаат околу 5-7 работни дена за да ги достави вашите пратки.

За меѓународни пратки на Kyrgyzstan Post ќе бидат потребни околу 15-45 дена за да ги достави вашите пратки, времето на испорака зависи од локацијата на земјата на дестинација, на пример, ако испраќате пакети од Киргистан во азиските земји, тие ќе бидат испорачани побрзо отколку ако ги испратите во Америка .

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Kyrgyzstan Post

статуси
Вручено получателю
Выдано получателю:
Отправлено в отделение связи
Отправлено из Аламудунский РФ в отделение связи Бишкек 1
Отправлено из Аламудунский РФ в отделение связи ПУ Аламудунского
Отправлено из Аламудунский РФ в отделение связи ПУ Аламудунского РФ
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в ЦМПОЛ РФ
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 1
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 10
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 17
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 21
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 44
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 55
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 60
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи Бишкек 75
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи УОПП
Отправлено из Бишкек почтамт РФ в отделение связи УОПП Бишкек почтамт
Отправлено из Жайылский РФ в отделение связи ПУ Жайылского
Отправлено из Жайылский РФ в отделение связи ПУ Жайылского РФ
Отправлено из Кайынды - 724700 в Жайылский РФ
Отправлено из Московский РФ в отделение связи ПУ Московского
Отправлено из Московский РФ в отделение связи ПУ Московского РФ
Отправлено из Ноокенский РФ в отделение связи ПУ Ноокенского
Отправлено из Ошский почтамт РФ в ЦМПОЛ РФ
Отправлено из Ошский почтамт РФ в отделение связи Ош-3
Отправлено из Ошский почтамт РФ в отделение связи ПУ Ошского почтамта
Отправлено из ПУ Ош - 723500 в Ошский почтамт РФ
Отправлено из ПУ Ошского почтамта - 723500 в Ошский почтамт РФ
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 1
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 10
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 11
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 17
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 21
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 22
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 23
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 33
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 40
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 44
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 45
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 47
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 49
Отправлено из РФ в отделение связи Бишкек 54