JCEX

JCEX Следење

JCEX е логистичка компанија специјализирана за меѓународен експресен товар, царинење, прекуграничен транспорт и дистрибуција

позадина

Следете ги парцелите JCEX

JCEX

JCEX е логистичка компанија специјализирана за меѓународен експресен товар, царинење, прекуграничен транспорт и дистрибуција основана во 2000 година. JCEX е посветена на обезбедување лични, мулти-пристанишни, прекугранични логистички услуги на глобални клиенти. Има повеќе од 30 филијали и повеќе од 50 деловни локации и региони кои опфаќаат повеќе од 200 земји и региони низ целиот свет. JCEX е целосно лиценциран обезбедувач на меѓународни логистички услуги од класа 4А и беше оценет како Национално високо-технолошко претпријатие во 2016 година. JCEX е официјален давател на логистика за препораки за Amazon FBA, а исто така е меѓународен давател на услуги за логистика за мрежата Алибаба. И во 2018 година,

Следете ги пакетите JCEX

4TRACKING ќе ви помогне да следите пакети кои се испраќаат со логистика на JCEX. сè што треба да направите е да го ставите бројот за следење на JCEX на горното поле и да кликнете на копчето за следење и да почекате неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Број за следење на JCEX

Броевите за следење на JCEX може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

  • *** *** ***
  • JC# *** *** *** * ##

Кои се услугите на JCEX?

JCEX обезбедува испорака на пратки преку овие услуги:

  • Меѓународен пакет : Максималната тежина за оваа услуга е 2 кг по парцела. а максималните демотивирања се 90см.
  • Меѓународна експресна услуга : Максималната тежина за оваа услуга е 20 кг.
  • International Express : Максимална тежина за оваа услуга помала од 20 кг.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на JCEX

статуси
ARRIVAL AT POST OFFICE
ARRIVAL AT TRANSFER AIRPORT
ARRIVED AT SOUTH CHINESE TRANSFER CENTER
ARRIVED AT TRANSFER CENTER
ARRIVED AT TRANSFER CENTER WAITING FOR DELIVERY
ARRIVED AT TRANSFER CENTER WAREHOUSING
AWAITING FLIGHT
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [First segment code error]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Holding Due to Delayed Arrival.]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [No answer]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [No longer required]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Others.]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Remote Area shipment]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Second segment code error]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Second segment code error]. Next delivery time: []
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Switched Off]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Wrong Address]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan, abnormal reason is [Wrong Number]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan,abnormal reason is [Customer Wants to Change Location]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has operated Abnormal parcel scan,abnormal reason is [a-Remote areas]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [Change Location]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [Change Location].If you need to schedule a delivery, kindly contact J&T by [8001010111]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [Incomplete Address-No Asnwer].If you need to schedule a delivery, kindly contact J&T by [800568]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [Incomplete Address]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [Incomplete Address].If you need to schedule a delivery, kindly contact J&T by [800568]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [No answer]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [No answer].If you need to schedule a delivery, kindly contact J&T by [8001010111]
Abnormal parcels scan [Abu Dhabi DC] has registred an abnormal parcel, abnormal reason is [Wrong Number].If you need to schedule a delivery, kindly contact J&T by [8001010111]
Arrive at the delivery point
Arrived at DHL Sort Facility EINDHOVEN - NETHERLANDS, THE
Arrived at DHL Sort Facility NUERNBERG - GERMANY
Arrived at delivery station
Arrived at distribution center
Arrived at south chinese transfer center
Arrived at transfer center
Arrived at transfer center waiting for delivery
Arrived at transfer center warehousing
At local FedEx facility Package not due for delivery
Awaiting shipment and tracking
CARGO HAS BEEN SCHEDULED FOR FLIGHT WAITING TO TAKE OFF
CONSIGNMENT RECEIVED AT TRANSIT POINT