Post11

Post11 Следење

Post11 е естонска логистичка компанија и дел од естонската пошта група (Omniva)

позадина

Следете ги пакетите на Post11

Post11

Post11 е естонска логистичка компанија и дел од естонската пошта група (Omniva), Post11 главно се фокусира на меѓународните логистички решенија за прекугранична е-трговија преку поштенски и трговски канали. Post11 е основана во 2016 година и со седиште во Талин, Естонија. Post11 имаше за цел да обезбеди бројни решенија на постојано растечкиот пазар на прекугранична е-трговија логистика. Post11 има воспоставено партнерства со различни лидери на пазарот за да го прошири своето глобално присуство и да се осигура дека неговите услуги се достапни низ целиот свет.

Како да ги следам пакетите на Post11?

За следење на пратки Post11, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Post11“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот во ваше име , потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Post11?

Броевите за следење Post11 имаат должина од 13 карактери, а започнуваат со 2 букви [AZ] проследени со 9 цифри проследени со кодот на државата Естонија „EE“ на пр. PE063456789EE, UA129655678EE, SE861369201EE.

Броевите за следење на Post11 може да се сумираат на следниов начин:

(# = Буква, * = цифра, ! = Буква или цифра)

  • C# *** *** *** EE
  • E# *** *** *** EE
  • L# *** *** *** EE
  • P# *** *** *** EE
  • R# *** *** *** EE
  • S# *** *** *** EE
  • U# *** *** *** EE

Колку време е потребно за Post11 да ги испорача вашите пакети?

За меѓународните пратки, Post11 ќе потрае околу 7-45 дена за да ги достави вашите пратки, за европските земји може да потрае 3-15 работни дена, може да потрае подолго од тоа и зависи од локацијата на земјата на дестинација.

На меѓународните испораки секогаш им треба долго време за да се испорачаат бидејќи им треба дополнително време за обработка, на пр. царинење.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Post11

статуси
Arrived at transit hub
Arrived to destination country
Arrived to destination country (EDI)
Available for pick-up at collection point
Delivered
Delivery attempt
Delivery cancelled
Held at destination hub
Held by customs
In delivery
In local transit
In transport to destination country
Item at delivery depot
Parcel info received
Receive item at sorting
Released from customs
Returned to local distribution hub
Sent out from transit hub