Kyrgyz Express Post

Kyrgyz Express Post Следење

Kyrgyz Express Post е услуга за брза испорака понудена од Kyrgyz Post за домашни и меѓународни испораки.

позадина

Следете ги пратките на Киргистански Експрес Пошта

Kyrgyz Express Post

Kyrgyzstan Post е главен оператор на поштенски услуги во Киргистан во сопственост на Државната агенција за комуникации на Владата на Република Киргистан, основана на 16 март 2012 година и е со седиште во Бишкек, Киргистан. Kyrgyzstan Post обезбедува широк опсег на поштенски услуги за поединци и компании за е-трговија, како што се услугата за брза пошта (EMS) и Универзалните поштенски услуги. Киргистанската пошта, исто така, се приклучи на Универзалната поштенска унија (UPU) за да ги организира и подобри поштенските услуги ширум светот и да обезбеди меѓународна соработка во оваа област.

Kyrgyz Express Post е услуга за брза испорака понудена од Kyrgyz Post за домашни и меѓународни испораки.

Како да ги следам пратките во Киргистан Пошта?

За да ги следите пратките на Kyrgyzstan Post, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Kyrgyzstan Post“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Киргистан Пост?

Броевите за следење на постот во Киргистан имаат должина од 13 знаци, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со шифра на државата од 2 букви Киргистан „KG“, на пр. RR564411320KG, CP114537562KG, LX062140963KG.

Следете ги EMS пратките во Киргистан

Kyrgyzstan Post EMS (Express Mail Service) е најбрзата услуга за испорака што ја обезбедува Kyrgyzstan Post. бројот за следење за EMS започнува со буквата Е проследена со друга буква проследена со 9 цифри проследени со шифра на државата од 2 букви Киргистан „KG“, на пр. EE012345678KG, EA485467211KG.

За да ги следите пакетите на Kyrgyzstan Post EMS, само ставете го вашиот број за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење, а потоа ќе добиете резултати од следење за вашата пратка.

Kyrgyzstan Post EMS ви овозможува да испраќате меѓународни пакети во повеќе од 220 земји ширум светот за пакети со тежина до 30 кг.

Следете ги пратките на „Киргистанска експресна пошта“.

Kyrgyz Express Post е услуга за брза испорака понудена од Kyrgyzstan Post за испорака на домашни пратки низ територијата на Киргистан. пратката.

Колку време е потребно за Kyrgyzstan Post да ги достави вашите пратки?

За домашни пратки, на Kyrgyzstan Post ќе им требаат околу 5-7 работни дена за да ги достави вашите пратки.

За меѓународни пратки на Kyrgyzstan Post ќе бидат потребни околу 15-45 дена за да ги достави вашите пратки, времето на испорака зависи од локацијата на земјата на дестинација, на пример, ако испраќате пакети од Киргистан во азиските земји, тие ќе бидат испорачани побрзо отколку ако ги испратите во Америка .

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Kyrgyz Express Post

статуси
Arrival at inward office of exchange
Arrival at outward office of exchange
Departure from outward office of exchange