DHL Parcel Poland

DHL Parcel Poland Следење

DHL парцелата Полска е DHL Express услуга за испорака на парцели помеѓу продавниците и нејзините клиенти во Полска.

позадина

Патека DHL парцели во Полска парцели

DHL Parcel Poland

DHL и Deutsche Post ја сочинуваат најголемата светска поштенска и логистичка компанија. Заедно тие се познати како Deutsche Post DHL Group. Тие нудат неспоредлив опсег на патни, воздушни и железнички логистички решенија. Со 500.000 вработени во над 220 земји ширум светот.

DHL Parcel Poland е услуга на DHL express за испорака на пратки помеѓу продавниците и нејзините клиенти во Полска.

Како да ги следам парцелите на DHL Parcel Poland?

За следење на парцели на DHL Parcel Poland, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „DHL Parcel Poland“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, тогаш оставете го системот да го избере превозникот. автоматски во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на DHL Parcel Poland?

Броевите за следење на DHL Parcel Poland имаат две форми:

  • формуларот 1 има 11 цифри, на пр. 20134573938, 21134573654.
  • формата 2 има 26-27 знаци во должина, а започнува со буквите „JD“ или „JJD“ проследени со 24 цифри. на пр. JD000020099946000000009665, JJD000020021762000000431095.

Колку време е потребно за DHL Parcel Poland да ги испорача вашите пакети?

Времето на испорака главно зависи од локацијата на дестинацијата и услугата DHL што ја избира вашиот испраќач на пакети. За домашните пратки, времето за испорака треба да биде 2-7 дена .

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на DHL Parcel Poland

статуси
Arrive at [Chongqing International Mail Processing Center] (via transfer)
Customer was notified about the date and place for picking up shipment
DHL received electronic data of shipment
DHL received electronic shipment data. Information will be updated after Sender hands out shipment for transport
Delivery failed. Shipment awaiting consecutive delivery cycle
Delivery to DHL POP is planned on the next working day
Delivery to DHL POP was not possible.There will be another delivery attempt
Electronic information of goods has been received
Electronic information submitted by shipper
Invalid address for delivery. Please contact DHL Parcel Customer Service Department at 42 6 345 345
Leave [Chongqing International Company Direct Small Packet Business Department], the next stop【Chongqing International】
Leave [Chongqing International Mail Processing Center], next stop [Chongqing International Mail Exchange Station] (via transfer)
Notification has been sent to recipient
Parcel Data Received
Recipient refused to pick up shipment
Recipient’s decision: shipment to be picked up in person in DHL POP
Shipment accepted at DHL shipping terminal
Shipment arrived in Poland
Shipment arrived in branch office
Shipment arrived to DHL POP
Shipment handed out to courier for delivery
Shipment has been collected from DHL POP
Shipment in customs clearance
Shipment in transport
Shipment is waiting to be collected from DHL POP
Shipment left Poland
Shipment picked up by DHL courier from DHL POP
Shipment ready to be delivered on the next working day
Shipment returned to sender
Shipment sent from DHL POP is waiting to be collected by DHL courier
Shipment under processing in sorting depot
Shipment was delivered to recipient
Shipment will be returned to sender, addressee unknown
Sorting and preparation for sealing and distribution
The Destination Country Post Office receives the parcel sorting
The Item is at the shippers warehouse
The consignment has arrived in the country of destination
The item has been processed in the country of destination
The item is ready for shipment
The local customs office allowed him to leave
The package arrived at the customs of the destination country
The package arrived at the logistics warehouse and was successfully collected