Chronopost Morocco

Chronopost Morocco Следење

Хронопост Мароко е компанија специјализирана за испорака на експресни пратки до компании во Мароко

позадина

Следете ги парцелите Хронопост Мароко

Chronopost Morocco

Хронопост Мароко е компанија специјализирана за испорака на експресни парцели до компании во Мароко, а главни акционери се Мароканската пошта група со процент од 68%. Хронопост соработуваше со Мароко Пост за да ги олесни меѓународните услуги за брза пошта. Денес, Хронопост Мароко е референца на меѓународниот пазар на експресен транспорт во Мароко. Зазема прво место во општата јавна сегмент и второ на мароканскиот пазар.

Следете ги парцелите Хронопост Мароко

Со 4TRACKING можете лесно да ги следите вашите парцели Chronopost. Сè што треба да направите е да го ставите бројот за следење на Chronopost на горното поле и да кликнете на копчето за следење и да почекате неколку секунди за да добиете детални информации за вашата парцела, вклучувајќи ги локациите и датумите. Но, прашањето е како изгледа бројот за следење на Хронопост ?, детално одговорете подолу.

Броеви за следење на Хронопост Мароко

Кога се обидувате да ги следите парцелите Хронопост Мароко, можеби ќе треба да знаете како изгледаат броевите за следење на Хронопост Мароко во оваа тема, ќе знаете сè за броевите за следење на Хронопост Мароко.

Броевите за следење на Хронопост Мароко започнуваат со ЕЕ проследено со 9 броеви проследени со МА на крајот, на пр. EE123456789MA или може да бидат само броеви (14 цифри) проследени со број или знак на пр. 46009000685791E, 460090006857914.

Броевите за следење на Хронопост Мароко може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

  • EE *** *** *** MA
  • *** *** *** *** **#
  • *** *** *** *** ***

Следење на меѓународен ЕМС Хронопост Мароко

Хронопост Мароко обезбедува услуга за брза пошта (ЕМС) од Мароко до 220 земји и територии низ целиот свет. исто така им овозможува на клиентите да ги следат своите пакети преку Интернет.

Меѓународно време на испорака на ЕМС за Хронопост Мароко

За да се испорача парцела од Мароко до европските земји, ќе бидат потребни 1-7 дена за испорака, 2-14 дена за земјите од Северна Америка, 3-15 дена за земјите од Северна Америка и Азија и 6-20 дена за земјите од Африка.

Времето на испорака зависи од локацијата на земјата на дестинација, на пример, ако земјата е далеку од Мароко, времето за испорака ќе биде подолго од времето за испорака до земјите близу Мароко.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Chronopost Morocco

статуси
Arrivé au centre Import
Arrivée à l'agence de consolidation
Choix du réseau d'acheminement
Contrôle effectué
Contrôle effectué ~ Contrôle sécurité
Départ Agence
Echange de données informatique
Entrée dans l'agence d'arrivée
Entrée dans l'agence de départ
Envoi arrivé dans l'agence export
Envoi entrée dans l'agence de transit
Envoi mis à disposition
Envoi mis à disposition ~ Envois mis à disposition, prévoir règlement taxes douanières
Envoi non livré
Envoi non livré ~ Client absent
Envoi non livré ~ Code postal ou adresse erroné
Envoi non livré ~ Envoi présenté, impossibilité de laisser un avis de passage
Envoi non livré ~ Envoi refusé
Envoi retourné à l'expéditeur
Envoi retourné à l'expéditeur ~ Délai d instance dépassé
Envoi sorti de l'agence import ~ Envoi dédouané
Incident agence d'arrivée ~ Attente agence
Incident ~ Code postal ou adresse erroné
Incident ~ Envoi en attente de dédouanement
Incident ~ Envoi interdit dans notre réseau
Incident ~ Envoi partiellement reçu
Incident ~ Envoi retourné à l'origine
Incident ~ Vol annulé
Information client ~ Information reçue (affichage interne)
Information complémentaire
Instruction de livraison reçue
Instruction de livraison reçue ~ Changement date de livraison
Instruction de livraison reçue ~ Envoi mis à disposition
Livraison effectuée ~ Retiré après instance
Livraison reportée ~ Option du lundi (instance du samedi)
Livré
Présentation douane
Remis à un prestataire
Tri agence d'arrivée effectuée
Tri agence de départ effectué
Tri agence de départ effectué ~ Mise en sac