Zajil Express

Zajil Express Следење

Заџил Експрес е саудиска компанија специјализирана за услуги за експресна достава низ земјите на Саудиска Арабија

позадина

Следете ги пратките за Заил Експрес

Zajil Express

Заџил Експрес е саудиска компанија специјализирана за услуги за експресна достава низ земјите на Саудиска Арабија. Основана е во 1999 година, а седиштето е во Ријад. Zajil Express ги прошири своите активности во областа на транспортните и логистичките услуги, бидејќи се смета за една од водечките компании во оваа област, компанијата Zajil се фокусира на копнен транспорт и шпедиција низ земјите на Саудиска Арабија. „Кади груп холдинг“ го купи „Заџил“ во 2009 година и изготви збир на стратешки планови за да ја направи компанијата поефикасна и да биде во чекор со развојот на трговскиот сектор во Саудиска Арабија. Во 2014 година, Захил ги опфаќа повеќето региони на Саудиска Арабија преку 28 експозитури дистрибуирани низ најважните саудиски градови со цел да се олесни приемот и испораката на пратките до своите клиенти,

Следете ги парцелите Зајил Експрес

Еве ги чекорите за тоа како да ги следите вашите парцели Zajil Express:

 1. Одете на главната страница https://www.4tracking.net или одете на врвот на оваа страница.
 2. Внесете го вашиот број за следење на Zajil Express на полето за следење.
 3. Кликнете на копчето "Следи".
 4. Почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Како изгледаат броевите за следење на Zajil Express?

Броевите за следење на Zajil Express може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • Z *** ***
 • Z *** *** *

Услуги Заџил Експрес

Зајил експрес нуди многу услуги за испорака, како што се домашни експресни услуги, уште неколку, Еве некои од нивните услуги:

 • Домашни експресни услуги: е услуга за испорака со ефективна цена во градовите на Саудиска Арабија. тие ги добиваат и испорачуваат вашите парцели во согласност со договореното времетраење со можностите на услугата за следење преку Интернет.
 • Тешки и палетизирани : тие можат да превезуваат пратки со тежина до 25 тони во согласност со однапред договорено време, што се смета за најекономично за клиентите.
 • Super Express Delivery : Оваа услуга моментално е поддржана во специјалниот пат Дамам, Ријад и edеда, за да се испорача пред 9 часот утредента за итни испораки.
 • Супер пратки: Тимот за специјална грижа е посветен на чувствителни и скапи пратки за дополнителни такси.

Време на испорака на Заџил Експрес

Очекуваното време на испорака според извештајот на официјалната веб-страница на Zajil Express е:

 • 1 ден ако дестинацијата е помала од 500 км.
 • 2 дена ако дестинацијата е 500-1000 км.
 • 3 дена ако дестинацијата е повеќе од 1000 км.Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Zajil Express

статуси
Accept
Assign to worker
Assigned to hub
Assigned_to_hub
Attempted
Cancelled
Delivered
In Transit to hub
In scan at hub
Mark_clearance_at_origin
Not picked up
Not_picked_up
On Hold
On hold
Out scan at hub
Pickup awaited
Pickup completed
Pickup scheduled
Pickup_awaited
Pickup_completed
Pickup_scheduled
Reached at hub
Release on hold
Release_On Hold
Reschedule
Revoke cancel
Rto
Soft data upload