Quantium Solutions

Quantium Solutions Следење

Quantium Solutions е логистичка компанија со седиште во Сингапур која обезбедува прекуграничен превоз во повеќе од 220 земји

позадина

Квантиум решенија следење на парцели

Quantium Solutions

Quantium Solutions е логистичка компанија со седиште во Сингапур која обезбедува прекуграничен превоз до повеќе од 220 земји. Оваа компанија нуди многу услуги за е-трговија бизниси како што се складирање, исполнување и испорака на последната милја. Quantium Solutions работи во 10 земји во Азија Пацифик со мрежен пристап до речиси секоја земја во светот.

Како да ги следам пакетите на Quantium Solutions?

За да следите пакети на Quantium Solutions, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Carrier“ и изберете „Quantium Solutions“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата парцела, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Quantium Solutions?

Quantium Solutions има многу партнери како што се Singapore Post, Taiwan Post, Thailand Post, Indonesia Post, Hong Kong Post и GDEX. Така, броевите за следење ќе имаат различна форма во зависност од логистичкиот партнер, на пример, ако пакетот се испорачува во Тајван, бројот за следење ќе биде како QD123456789TW.

Ако парцелата е испорачана во Сингапур, бројот за следење ќе биде како EQ123456789SG, UQ987654321SG

Повеќето броеви за следење на Quantium Solutions ќе бидат како што следува, тие ќе започнуваат со 2 букви проследени со 9 цифри проследени со 2-букви кодот на земјата на земјата одредиште, на пр.

Колку време е потребно за Quantium Solutions да ги достави вашите пакети?

Quantium Solutions има многу услуги за испорака како што се Q-Sure, Q-Speed, Q-smart и Q-Simple Секоја услуга има свое време за испорака и ограничувања за испорака, следната табела ќе ја прикаже секоја услуга со нејзиното поврзано време на испорака.


Име на услугатаВреме на испоракаТип на испоракаОграничувања на тежината
П-Секако2-5 денаДомашни парцели (мрежни земји)до 30 кг
Q-брзина3-7 денамеѓународни парцелидо 30 кг
Q-паметни4-10 денамеѓународни парцелидо 2 кг
П-Едноставно4-17 денамеѓународни парцелидо 2 кг