Lithuania Post

Lithuania Post Следење

„Литванска пошта“ е компанија за достава на услуги што е одговорна за поштенските услуги во Литванија

позадина

Следете ги пратките на Литвански пошти

Lithuania Post

„Литванска пошта“ е компанија за испорака на услуги што е одговорна за поштенските услуги во Литванија. Компанијата е во сопственост на литванската држава и е основана во 16 ноември 1918 година и има над 546 пошти, 5.275 вработени, 120 паметни поштари во 12 области. Со поштенските услуги управува тим професионалци, услугата ја користат скоро 800.000 клиенти секој месец.

Следете ги парцелите Литвански пошти

Еве ги чекорите како да ги следите пакетите од Литвански пошти:

 1. Одете на главната страница https://www.4tracking.net или одете на врвот на оваа страница.
 2. Внесете го вашиот број за следење на Литвански пост на полето за следење.
 3. Кликнете на копчето "Следи".
 4. Почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Како изгледаат броевите за следење на „Литвански пост“?

Броевите за следење на Литвански пост може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** LT
 • C# *** *** *** LT
 • E# *** *** *** LT
 • L# *** *** *** LT
 • M# *** *** *** LT
 • R# *** *** *** LT
 • S# *** *** *** LT
 • U# *** *** *** LT
 • V# *** *** *** LT
 • Z# *** *** *** LT

Време на испорака на пошта „Приоритет“ на литванската пошта

Ако испратите или добиете парцела со помош на услугата за пошта „Priority“ од Литванија, таа ќе биде доставена во рок од 1-3 работни дена.

Литванска пошта „Регистрирано“ време на испорака на пошта

Ова е најпопуларната услуга, ако изберете ваков вид на услуга, вашата пратка ќе биде потпишана ако ја испратите да фрли литвански земји и ќе биде доставена во рок од 1-3 дена, бидејќи се чини како „приоритетна“ пошта.

Литванска пошта „Обично“ време на испорака на пошта

Ова е економски начин да испратите или примите парцела и вашата пратка ќе биде доставена во рок од 2-4 дена

Литвански пост меѓународно време на испорака по пошта

Меѓународните испораки за „Литванска пошта“ ќе бидат доставени во рок од 15-30 дена. можеби е повеќе, можеби помалку зависи од користената услуга за испорака, на пример, ако изберете услуга за брза пошта, вашата пратка ќе биде доставена побрзо од економската. може да зависи и од локацијата на дестинацијата, на пример, ако испратите парцела од Литванија до европските земји, таа ќе биде доставена побрзо отколку да ја доставувате до неевропските земји. и Сега поради меѓународното време на испорака на covid-19 може да се одложи и да ви требаат дополнителни денови од вообичаеното.Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на Lithuania Post

статуси
Delivered to pickup terminal
Departure from inward office of exchange
Held at delivery depot/delivery office
Held at inward office of exchange
Importo ir deklaravimo mokesčiai sumokėti
Informacija pateikta
Information is being processed
Item arrival at collection point for pick-up” (by recipient)
Item held at outward office of exchange
Item into sorting centre
Item out for physical delivery
Item out of sorting centre
Item presented to import Customs
Item returned from import Customs
Laukiama mokesčių apmokėjimo
Laukiama papildomos informacijos
Parcel label created
Preparing for export
The item accepted from the sender
The item arrived at the office of exchange of origin country
The item arrived at the office of exchange of the destination country
The item arrived at the office of exchange of the transit country
The item at sorting centre
The item delivered to recipient
The item is at the recipient's post office
The item is being prepared for customs
The item is being prepared for customs inspection in the destination country
The item is being prepared for customs.Please submit documents for item declaration here
The item is being returned to the sender
The item is returned to the sender
The item sent from the office of exchange of origin country to the destination country
The item sent from the office of exchange of the transit country
The item was sent to the destination country
The item was transferred for delivery
Unsuccessful delivery
Unsuccessful delivery For more information you should contact your local post office
Your item is at the post office
Your item is at the post office. To take it, please have your ID and item number. Another person can take the item only with a power of attorney