CNE Express

CNE Express Следење

ЦНЕ Експрес е кинеска логистичка компанија основана во 2003 година

позадина

Следете ги пратките на CNE Express

CNE Express

ЦНЕ Експрес е кинеска логистичка компанија, основана во 2003 година и со седиште во Шангај, со филијали што покриваат поголеми градови во Источна Кина и Јужна Кина и може да обезбеди услуги за испорака од врата до врата, ЦНЕ Експрес е официјален овластен партнер на платформи како што се Amazon, Wish, AliExpress, Dhgate, Vova и Joom. Во исто време, ЦНЕ е исто така носител на логистика преку Интернет на Виш и ВОВА.

CNE Express има квалификации на IATA и има воспоставено стратешко партнерство со многу авиокомпании.

CNE Express ви гарантира автентичност и навременост на сите информации за следење. Информациите за следење можете да ги проверите на официјалната веб-страница на CNE Express.

Следете ги парцелите на ЦНЕ

4TRACKING ви помага да ги пратите пратките и пратките испорачани со помош на CNE Express од Кина, сè што треба да направите е да го ставите бројот за следење CNE на горното поле и да кликнете на копчето за следење и да почекате неколку секунди за да ги добиете сите информации за вашата пратка, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Формати на броеви за следење CNE Express

Броевите на CNE Express Следење има многу различни форми. Броевите за следење на CNE Express може да се сумираат на следниов начин:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • 3A * # *** *** *** *
 • CNE## *** *** *** * YQ
 • 007 *** *** *** *** *** *** *** *
 • TT *** *** *** *** ***
 • H100 *** *** *** *** *** *

Бројот за следење на CNE Express исто така може да биде форма на различни оператори како China Post , GLS, Royal mail , DPD Германија, Yodel и Hermes Германија.

Колку време е потребно за да пристигне парцелата CNE Express

Очекуваното време на пристигнување за пратката испратена со експресна услуга CNE е околу 4-15 дена. може да биде помалку, може да биде повеќе зависи од локацијата на земјата на дестинација, На пример, за да се испорача парцела од Кина до Обединетото Кралство, ќе бидат потребни 7-12 дена и ќе бидат потребни 4-15 дена за да се испорача парцелата до Соединетите држави, Франција, Канада, Полска и Јапонија.

CNE Меѓународно следење на парцели

Глобалниот регистар на ЦНЕ Експрес интегрираше голем број високо-квалитетни поштенски услуги, избра најдобри квалитетни линии за следење и достигна 232 земји и региони низ целиот свет.

CNE Меѓународни услуги за пакети

Ако испратите или добиете парцела користејќи CNE express, таа може да се испрати со користење на некои од следниве услуги, сите служат за потребите на клиентот, ова е списокот на меѓународни услуги CNE Express:

 1. Глобален регистар за поминување на ЦНЕ : е најдобриот избор за мали пакувања.
 2. Регистрирана парцела LU : регистрирана е парцела CNE независно истражување за европски лесни производи продадени квалитетни производи, стареење брзо, побрзо царинење, конкурентна цена, висока цена, процесот до крајот на високо квалитетни поштенски работи Луксембург поштенска достава.
 3. Регистриран пакет China Post : е меѓународен експресен производ под групацијата China Post, опфаќа 231 земја и региони низ целиот свет. Тој е испратен од локален давател на услуги во Шангај и може да се следи преку Интернет со регистрација.
 4. Регистрирана парцела со ЕЕ : е висококвалитетен регистриран производ независно развиен од ЦНЕ за лесни производи што се продаваат во Европа. Меѓу нив, рутите на Франција, Холандија и Украина се најдобри алтернативи за електронска пошта, а последното патување го доставува врвната пошта во светот, Естонија пост.
 5. Регистриран пакет : е висококвалитетен регистриран производ независно истражуван и развиен од ЦНЕ, опфаќајќи 231 земја и регион низ целиот свет.
 6. Регистриран пакет за CH : е висококвалитетен производ независно развиен од CNE, кој опфаќа повеќе од 40 земји и региони, вклучувајќи ги Европа, Австралија, Северна Америка итн., Кои можат да прифатат електрична енергија во живо и да имаат поволна цена.
 7. Е-пошта на CNE International : е меѓународен експресен производ под групацијата China Post, опфаќа 39 земји и региони во Европа, Северна Америка, Средниот исток, Југоисточна Азија, итн. Испратена е од локален давател на услуги во Шангај и може да се следи преку Интернет.

Меѓународна услуга за брза пошта на ЦНЕ (ЕМС)

Услугата за брза пошта на ЦНЕ е меѓународна експресна услуга за пошта управувана од Универзалната поштенска унија. Трасата ги опфаќа повеќето земји и региони во светот. Тој е испратен од локален давател на услуги во Шангај и поддржува следење преку Интернет со користење на нашата платформа за следење на пакетот. Експресна пошта на ЦНЕ има ограничување на тежината од 30 кг и ограничување на големината на 1 м.

За CNE Express

ЦНЕ продолжува да ја подобрува ефикасноста на обработката, избира странски локални висококвалитетни партнери и создава десетици посветени решенија за логистика, достигнувајќи до Европа, Америка, Австралија, Бразил и други места, и целиот процес може да се следи. Логистичкиот процес е стабилен и брз и има многу високи перформанси на трошоците.


Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на CNE Express

статуси
Accepted at USPS Regional Origin Facility
All Shipments Departed
Arrival Scan
Arrival at inward office of exchange
Arrival in destination country
Arrivata In Filiale
Arrived At Depot
Arrived At Depot (Northampton Service Centre)
Arrived At The Delivery Company
Arrived At Transit Airport
Arrived Export Airport
Arrived Import Airport
Arrived Post terminal
Arrived Shipping Partner Facility, USPS Awaiting Item
Arrived at CNE Facility
Arrived at Import Airport
Arrived at Post Office
Arrived at UPS Facility
Arrived at USPS Regional Destination Facility
Arrived at USPS Regional Origin Facility
Arrived at final Depot
Arrived at sorting facility
Arrived sorting center
At national hub (Hatfield Terminal)
At parcel delivery centre
Awaiting instructions from sender for redelivery
CONSOLIDATED
Consegnata
Consignee unknown. Awaiting instructions from sender
Customs Import Inspection
DEPARTED REDPACK FACILITIES
DEVUELTO
DWS re-weighing (auto)
DWS re-weighing (auto)[kg][cm]
DWS re-weighing (man)
DWS re-weighing (man)[kg][cm]
Delivered
Delivered Back to Sender
Delivered by airline
Delivered by driver to Pickup parcelshop
Delivered consignee: ALEKSIA GATSIOU
Delivered consignee: LABRAKI
Delivered consignee: LADIKOS
Delivered consignee: MOUDZELII
Delivered, handed to customer
Delivery attempted. The delivery will be reattempted
Delivery not possible. Redirected to daoSHOP
Delivery on next working day
Delivery scheduled during the day
Delivery scheduled for next working day
Depart From Facility
Depart From Local Facility
Departed CNE Facility
Departed Shipping Partner Facility, USPS Awaiting Item
Departed UPS Facility
Departed USPS Regional Facility
Departure Scan
Depature Scan: Enroute to USPS
Destinatario Assente Al Primo Passaggio
Disg.n.sped. ww 610560345
Driver En Route
FALTA DE EXPED. ADMINISTRATIVA
First notification
Fiscalização aduaneira finalizada
Flight
GiacenzaGestisci Giacenza
Handed Over to domestic agent
INCIDENCIA
In Consegna
In Transit
In consegna
In distribution with postman
In lavorazione presso il Centro Operativo Postale
In transit
In transit to GLS
In transit to next facility in BRISBANE QLD
In transit to next facility in PINKENBA QLD
In transit to the airport
In transito
In transito presso il Centro Operativo Postale
Inbound scan[]
Indirizzo Errato
It was been returned to Foreign Return Center, please find details by contacting exclusive customer service for consultation
It was been returned to Foreign Return Center, please find details in your CNE account
It was returned to customer's address by CNE
Item misdirected
Item processed at facility
Item received at delivery unit
LECTURA EN AGENCIA DESTINO ALBUFERA 42
LECTURA EN AGENCIA DESTINO BILBAO 31
LECTURA EN AGENCIA DESTINO CERDANYOLA 03
LECTURA EN AGENCIA DESTINO HUESCA 27
LECTURA EN AGENCIA DESTINO LUGO 40
LECTURA EN AGENCIA DESTINO MOSTOLES 42
LECTURA EN AGENCIA DESTINO PONTEVEDRA 35
LECTURA EN AGENCIA DESTINO PUERTOLLANO 15
LECTURA EN AGENCIA DESTINO VELEZ-MALAGA 25
LECTURA EN AGENCIA DESTINO XATIVA 11
LECTURA EN HUB ARRIGORRIAGA
LECTURA EN HUB BARBERA
LECTURA EN HUB MADRID
Landed in Israel
Mail notification
Mancata consegna per dati incompleti
Mancata consegna per destinatario assente
Not in delivery. Awaiting instructions by link included in received email or sms
Objeto em trânsito - por favor aguarde
Objeto recebido pelos Correios do Brasil
Objeto saiu para entrega ao destinatário
Onboard for delivery
Out for Delivery
Out for delivery
Package processed
Package received for processing
Parcel Infomation Received
Parcel arrived at dao depot
Parcel arrived at dao depot dao Erritsø
Parcel arrived at dao depot dao Holbæk
Parcel arrived at dao depot dao København
Parcel cleared
Parcel collected by courier
Parcel collected by pickup point. DPD Pickup – "Lewiatan"
Parcel delivered. Recipient: M......Z
Parcel dispatched to be delivered
Parcel not delivered - recipient not available
Parcel not delivered as the consignee was absent; please book redelivery within 5 working days as per instructions provided by email or sms
Parcel not delivered as the recipient refused acceptance. Awaiting instructions from sender
Parcel not yet arrived at final GLS Depot
Parcel received by DPD depot
Parcel retrieved by courier
Parcel return. 0000020731791L
Part Of Shipments Departed,The Rest Will be Arranged Soon
Picked Up by Courier
Picked Up by Shipping Partner, USPS Awaiting Item
Pickup from airport[][]
Presa In Carico All'hub
RECEIVED AT REDPACK FACILITIES (CONSIGNMENT AT REDPACK FACILITIES FOR PICK UP)
RECEIVED AT REDPACK FACILITIES (DELAY IN FORANEOUS TRANSIT TO DESTINY )
RECEIVED AT STATION
REPARTO
Re-weighing[kg][cm]
Received and ready for processing
Received at Branch
Received by Destination Customs
Received by Last Mile Provider
Received in Office
Recipient Absent
Redelivery has been arranged under a new tracking number
Redirected to the following Pickup parcelshop:
Released
Released From Export Customs
Released From Import Customs
Return to Sender
Returned to Office
Returned to customer ( As requested to hold by customer)
SMS notification
Second notification
Shipment Depart From Original Country
Shipment Depart From Transit Airport
Shipment Departed From Original Country
Shipment Loaded
Shipment Processed
Shipment in transit
Shipment was sorted
Shipped from sending Depot. In transit
Sort - Loaded to trailer
Sorted for delivery
Sorting - forwarding
Sorting center
Sorting failed []
TO LEAVE TO DELIVERY
Terminale
Thank you for trusting us with your shipment Central post office - RIYADH
The international shipment has been processed in the export parcel center
The international shipment has been processed in the parcel center of origin
The parcel could not be delivered as the consignee was absent
The parcel has been delivered
The parcel has been delivered at the ParcelShop (see ParcelShop information)
The parcel has been delivered with signature
The parcel has been received at the depot
The parcel has been returned to sender
The parcel has been sorted at the depot
The parcel has been sorted at the depot manually, bulky parcel
The parcel has been sorted at the sorting center
The parcel has left the parcel center
The parcel has reached the ParcelShop
The parcel has reached the parcel center
The parcel is expected to be delivered during the day
The parcel is out for delivery
The parcel is stored in the final parcel center. It could not be delivered as the consignee was absent
The parcel is stored in the parcel center
The parcel was handed over to GLS
The recipient has a new address. This is unfortunately unknown to us and the shipment has been returned to sender
The recipient was not present. The recipient has been notified
The shipment arrived in the region of recipient and will be transported to the delivery base in the next step
The shipment has arrived in the destination country/destination area
The shipment has been delivered to your mailbox
The shipment has been handed in at terminal and forwarded
The shipment has been loaded onto the delivery vehicle
The shipment has been processed in the parcel center
The shipment has been returned to sender due to an incomplete address
The shipment has been successfully delivered
The shipment is being prepared for delivery in the delivery depot
The shipment is picked up by customs broker
To be collected personally
Transit to the destination office
Unfortunately we could not deliver your parcel.Consignee not located, notification has been left
Unfortunately we could not deliver your parcel.Parcelshop delivery after 1st delivery attempt
Unfortunately we have not been able to deliver your parcel.[Consignee address not correct.]
Unfortunately we have not been able to deliver your parcel.[New delivery date agreed upon.]
Unsuccessful Delivery Consignee not present - informed first time [#19]
Unsuccessful Delivery Does not answer the phone [#1003]
Unsuccessful Delivery Redirected [#1005]
Unsuccessful Delivery Refused by consignee [#15]
Unsuccessful Delivery Self-collecting consignee [#20]
Unsuccessful Delivery Wrong address [#11]
Waiting for pickup timeout
We came by but your parcel could not be delivered. It will be forwarded to a pick-up point
We're sorry but your parcel couldn't be delivered as arranged
We're sorry but your parcel couldn't be delivered as arranged.Consignee address not correct
Your address is incomplete
Your item is out for delivery on September 8, 2022 at 7:43 am in ALEXANDRIA, VA 22306
Your parcel cannot be delivered today. It will be delivered as soon as possible
Your parcel could not be delivered. It will be sent out for delivery tomorrow (excluding Sundays and public holidays)
Your parcel has been delivered in your letter box
Your parcel has been dropped off by the sender in a postal point
Your parcel is at the delivery site that serves your address. We are preparing it for delivery
Your parcel is available at your pick-up point for a period of 15 days. Don't put off picking it up! It will be given to you upon presentation of an identity document
Your parcel is transiting through our logistics platforms
Your parcel is transiting through our logistics platforms to be delivered to you as quickly as possible
Your shipment has arrived Central post office - RIYADH
Your shipment is on its way to - Central post office - RIYADH
Your shipment is on its way to - Dist. Center - AD DIRIYAH
Your shipment is out for delivery
mawb arrive
mawb take
В ПРОЦЕС НА РАЗНОС
ПРИЕТА В СОФИЯ ЦЕНТЪР
יציאה