Kenya Post

Kenya Post Следење

Kenya Post е главната компанија за поштенски услуги во Кенија во сопственост на Владата на Кенија

позадина

Следете ги пратките во Кенија Пост

Kenya Post

Kenya Post е главната компанија за поштенски услуги во Кенија во сопственост на Владата на Кенија, Kenya Post исто така позната како Posta Kenya е основана во 1998 година и со седиште во Posta House, Kenyatta Avenue, Најроби, Кенија. Главните услуги што ги обезбедува Kenya Post се услуги за поштенски писма, услуги за поштенски пакети, услуги за брза пошта (EMS).

Како да ги следам пратките во Kenya Post?

За да ги следите пратките на Kenya Post, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Carrier“ и изберете „Kenya Post“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Kenya Post?

Броевите за следење на Kenya Post имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со шифра на земјата од 2 букви во Кенија „KE“, на пр. CA971482414KE, CP534737175KE, RA400528431KE.

Следете ги EMS пратките во Кенија Пост

Kenya Post EMS (Услуга за експресна пошта) е најбрзата услуга за испорака обезбедена од Kenya Post. бројот за следење за EMS започнува со буквата Е проследена со друга буква проследена со 9 цифри проследени со шифра на земјата со 2 букви во Кенија „KE“, на пр. EE244218312KE, EA101531881KE.

За да ги следите пакетите Kenya Post EMS, само ставете го вашиот број за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење, а потоа ќе добиете резултати од следење за вашата пратка.

Kenya Post EMS ви овозможува да испраќате меѓународни пакети во повеќе од 220 земји низ светот за пакети со тежина до 30 kg.

Колку време е потребно за Kenya Post да ги достави вашите пратки?

За домашни пратки, на Kenya Post ќе им требаат околу 1-7 работни дена за да ги достави вашите пратки.

За меѓународни пратки Kenya Post ќе потрае околу 7-90 дена за да ги достави вашите пратки, времето на испорака зависи од локацијата на земјата на дестинација, на пример, ако испраќате пакети од Кенија во земјите на Африка, тие ќе бидат испорачани побрзо отколку ако ги испратите во Америка. или европските земји.