KazPost

KazPost Следење

Казахстан Пост (Казпост) е главната поштенска служба во Казахстан во сопственост на Министерството за комуникации

позадина

Следете ги пратките во Казахстан Пост

KazPost

Казахстанската пошта (Казпост) е главната поштенска услуга во Казахстан во сопственост на Министерството за комуникации, обезбедувајќи целосен опсег на поштенски, финансиски и логистички услуги во градовите и руралните области, покривајќи ја целата територија на Република Казахстан. Казпост е основан во 1883 година и е со седиште во Астана, Казахстан. Казпост се приклучи на Универзалната поштенска унија во 1992 година и стана нејзин член и сега Казпост е една од најдобрите услуги за испорака во Казахстан.

Како да ги следам пратките во Казахстан Пошта?

За да ги следите пратките на казахстанската пошта, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „KazPost“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот на вашата во име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Казахстан Пост?

Броевите за следење на казахстанската пошта имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со шифра на државата од 2 букви Казахстан „KZ“, на пр. LC025483709KZ, LA542652010KZ, RA954257631KZ.

Следете го Казахстан Пост ЕМС

ЕМС е најбрзата услуга за испорака обезбедена од Казахстан Пошта. бројот за следење за EMS започнува со буквата Е проследена со друга буква проследена со 9 цифри проследени со шифра на државата од 2 букви Казахстан „KZ“, на пр. EE015425580KZ, EA302218759KZ.

За да го следите Казахстан Пост ЕМС, само ставете го вашиот број за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење, а потоа ќе добиете резултати од следење за вашата пратка.

Колку време е потребно за Казахстан пошта да ги достави вашите пратки?

За домашни пратки, на Казахстан пошта ќе им требаат околу 3-7 работни дена за да ги достави вашите пратки, освен во недела. може да потрае подолго од тоа зависи од локацијата на градот на дестинацијата.

За меѓународни пратки, Казахстан пошта ќе потрае околу 10-30 дена за да ја достави вашата пратка, на пример Казахстан пошта ќе ја испорача вашата пратка од Казахстан до Русија во просек од 13-17 дена, може да потрае подолго од тоа и зависи од локација на земјата на дестинација.

На меѓународните испораки секогаш им треба долго време за да се испорачаат бидејќи им треба дополнително време за обработка, на пр. царинење.

Примери на статуси кои ги поминува следењето на пратката на KazPost

статуси
Adopted mailing to send
Arrived at the delivery point
Arrived at the point of issuance
Arrived in the sorting center
Detained in the export customs / security
It is detained at customs
Located on the establishment of an incoming exchange
Pending the issuance of a destination
Presented by the export customs / security
Returned from the export customs / security
Returned to customs
Sent from the collection center
Sent from the incoming office of exchange
Sent from the outward office of exchange
Submitted to the customs
Submitted to the postman / courier delivery
Successfully delivered to the addressee
Successfully delivered with courier
brought by customs import
passed customs clearance
postman / courier delivery did not take place