Jordan Post

Jordan Post Следење

Џордан Пост е државна компанија за испорака одговорна за поштенските услуги во Јордан, основана во 1921 година и со седиште во Аман

позадина

Следете ги пратките на Jordan Post

Jordan Post

Џордан Пост е државна компанија за испорака одговорна за поштенските услуги во Јордан, основана во 1921 година и со седиште во Аман. Во моментов, Jordan Post има за цел да ја задоволи побарувачката за модерни поштенски услуги и да го подобри нивниот квалитет, бидејќи тие обезбедуваат услуги за брза пошта (EMS), услуги за економска пошта и меѓународни поштенски услуги во повеќе од 220 земји низ светот.

Како да ги следам пратките на Jordan Post?

За да ги следите пратките на Jordan Post, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „Jordan Post“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, потоа оставете го системот автоматски да го избере превозникот. во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, а потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на Џордан Пост?

Броевите за следење на Jordan Post имаат 13 знаци во должина, а започнуваат со 2 букви од A до Z проследено со 9 цифри проследени со шифра на државата Џордан со 2 букви „JO“ на пр. CP068105311JO, LL351669289JO, SS611839578JO.

Следете ги EMS пратките на Jordan Post

Jordan Post EMS (Express Mail Service) е најбрзата услуга за испорака обезбедена од Jordan Post. бројот за следење за EMS започнува со буквата Е проследена со друга буква проследена со 9 цифри проследени со шифра на државата Јордан со 2 букви „JO“ на пр. EE959846453JO, EC461723265JO.

За да ги следите пакетите на Jordan Post EMS само ставете го вашиот број за следење на полето погоре и кликнете на копчето за следење, а потоа ќе добиете резултати од следење за вашата пратка.

Jordan Post EMS ви овозможува да испраќате меѓународни пакети во повеќе од 220 земји низ светот за пакети со тежина до 30 kg.

Колку време е потребно за Џордан Пост да ги испорача вашите пратки?

За домашни пратки, како што наведуваат на нивната официјална веб-страница, на Jordan Post ќе им требаат околу 2 работни дена за да ги достави вашите пратки до кој било град во Јордан. Но, пратката понекогаш може да потрае подолго од ова.

За меѓународни пратки, испораката од Јордан до арапските земји ќе трае 2-7 работни дена и 7-30 дена за странски земји, официјалните празници не се сметаат во периодот на испорака.