Egypt Post

Egypt Post Следење

Египет пошта е услуга за поштенска достава во сопственост на владината агенција во Египет

позадина

Следете ги пакетите за пошта во Египет

Egypt Post

Египет пошта е услуга за поштенска достава во сопственост на владината агенција во Египет. Основана е во 1865 година, таа е една од најстарите владини институции во земјата. Египетската пошта има повеќе од 55.000 вработени и 3.724 поштенски канцеларии низ Египет. Египет пост е економска и социјална организација која придонесува директно за реализација на плановите на државата насочена кон постигнување развој, така што ќе се чувствува и враќање на овој развој покрај обезбедувањето ефикасност и брзина на испорака на услуги.

Следете ги парцелите во Египет

Еве ги чекорите за тоа како да ги следите вашите парцели во Египет:

 1. Одете на главната страница https://www.4tracking.net или одете на врвот на оваа страница.
 2. Внесете го вашиот број за следење на поштата во Египет на полето за следење.
 3. Кликнете на копчето "Следи".
 4. Почекајте неколку секунди за да ги добиете сите информации, вклучувајќи ги локациите и датумите.

Како изгледаат броевите за следење на Египет?

Броевите за следење на поштата во Египет може да се сумираат како што следува:

(# = Писмо / * = број /! = Број или буква)

 • A# *** *** *** EG
 • C# *** *** *** EG
 • E## *** *** ** EG
 • E# *** *** *** EG
 • L# *** *** *** EG
 • R# *** *** *** EG
 • S# *** *** *** EG
 • U# *** *** *** EG
 • V# *** *** *** EG

Египет пост домашни

Домашна услуга за мали пакети

Мал пакет е ефективна услуга за клиенти кои треба да испраќаат недокументирани елементи, како што се примероци, производи за е-трговија со тежина од 250 до 500 грама.

 • Малите пакети мора да бидат спакувани правилно и да ја штитат друга пошта од оштетување
 • Тежината не смее да надмине 500 грама
 • Не ги надминувајте димензиите на артиклите за пошта
 • Предметот е безбедно спакуван и завиткан во про transparentирно пакување што може да овозможи идентификување на неговата содржина

Услуга за домашни пакети

Услугата пошта за парцели е исплатлива услуга за клиенти кои треба да испраќаат документи или не-документи со тежина над 500 грама.

Услугите обезбедуваат:

 • Широк спектар на поени за сместување што одговараат на потребите на клиентите.
 • Соберете пошта од резиденцијата на рефус поштар.
 • Броење на пошта.
 • Враќање на неиспорачани артикли со причина за неиспорака означена на поштенските пратки.
 • Деталниот извештај за вратените пратки по пошта ја содржи причината за неиспорака.
 • Редовна услуга за испорака
 • Менаџер на сметка за примање и решавање на жалби или за исполнување на какви било барања од страна на компанијата.
 • Уникатна палета на баркодови дадени на корпоративните.
 • Услуга за следење преку Интернет.

Домашна брза услуга за пошта (ЕМС)

Домашната експресна пошта е врвна и ефективна услуга за брза испорака на пратки за кои тежината се мери од 500 грама до 30 KG и должината не смее да надмине 150 cm.

Оваа услуга обезбедува:

 • Испорака загарантирана во текот на следниот работен ден со користење на мрежа за брза пошта
 • Потврда за депозит кога експресната пошта е депонирана на шалтерот за поштенски услуги.
 • Потпис добиен при испорака.
 • Надомест на штета или загуба.
 • Уникатен идентификациски број за секоја ставка од регистрирана објава.
 • Услуга за следење преку Интернет.

Египет пост меѓународен

Меѓународна услуга за мали пакети

Мал пакет е ефективна услуга за клиенти кои треба да испраќаат недокументирани елементи, како што се примероци, производи за е-трговија со тежина од 250 до 500 грама.

Постојат два вида на оваа услуга:

 • Меѓународен приоритет на мали пакети
 • Економија на меѓународни мали пакети

Меѓународна услуга за пакети

Меѓународна парцела е секоја парцела што содржи поштенска единица чија тежина или димензии ја надминуваат тежината на буквите и ги исполнува следниве барања:

 • Максимална тежина: Максималната тежина на меѓународните парцели за повеќето земји е 20 кг.
 • Максимална големина: не смее да надминува 140 см.

Интернационална експресна услуга за пошта (ЕМС)

Меѓународната експресна пошта е врвна и ефективна услуга за брза испорака на пратки за кои тежината се мери од 500 грама до 30 килограми и должина не смее да надмине 150 см.