DHL Parcel Spain

DHL Parcel Spain Следење

DHL Parcel Spain е услуга за брза испорака на DHL во Шпанија со над 3.700 собирни места

позадина

Следете ги пратките на DHL Parcel Spain

DHL Parcel Spain

DHL Parcel Spain е услуга за брза испорака на DHL во Шпанија со над 3.700 собирни места во Шпанија и Португалија и широко работно време, вклучени викенди и лесно враќање на онлајн купување.

Како да ја подигнете вашата пратка во сервисна точка за парцели на DHL?

  1. Ќе добиете SMS порака преку телефон или порака преку е-пошта со ServicePoint каде што можете да ја подигнете вашата пратка.
  2. Понесете ја вашата лична карта со вас или пополнете го овој PDF документ во За да ја подигнете вашата пратка.
  3. Одете до местото за подигање за да ја добиете вашата пратка што побрзо! Запомнете дека имате 10 календарски дена да го направите ова.

Како да ги следам пратките на DHL Parcel Spain?

За следење на пратки на DHL Parcel Spain, ставете го бројот за следење во полето погоре, кликнете на копчето „Превозник“ и изберете „DHL Parcel Spain“, ако не сте сигурни кој превозник ја испорачува вашата пратка, тогаш оставете го системот да го избере превозникот автоматски во ваше име, потоа кликнете на копчето „Следи“, потоа ќе бидете пренасочени на страницата со резултати за следење каде што ќе најдете детални информации за вашата пратка вклучувајќи локации и датуми.

Како изгледаат броевите за следење на DHL Parcel Spain?

Броевите за следење на DHL Parcel Spain имаат многу различни формати и ова се вообичаените форми: CD068168374DE, 0807580400, DE01917470, JJD00006001088480050001

Колку време е потребно за DHL Parcel Spain да ги испорача вашите пратки?

DHL Parcel Spain ќе испорачува пратки на територијата на Шпанија во просек 1-5 дена и 3-7 дена до други европски земји, времето на испорака може да потрае подолго во зависност од локацијата на градот или земјата на дестинација.